Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
KOMENTAR IVICE MEDE

Važno je biti prvi zbog Brazila: Kramarić i Livaja probili led, ali Kovačić je briljirao

Nakon početnog šoka, Hrvatska se protiv Kanade oslobodila grča i zaigrala je kako zna i može…

Hrvatska je pobijedila Kanadu s 4:1 u susretu 2. kola skupine F Svjetskog prvenstva u Katru.

Napadači su proradili i odmah se lakše diše. Kramarić i Livaja zabetonirali su pozicije u momčadi. Ne samo zbog golova, koji su, naravno, najvažniji, nego i zbog dobre igre. Otvarali su se, nudili se, tražili loptu i što je najvažnije – na vrijeme pucali.

Nisu previše komplicirali, nisu radili jedan potez previše, nego su odapinjali u pravi trenutak, kada su kutovi bili široki, a vratar u najnezgodnijoj poziciji da bi nešto skinuo.

gol expired Dalić "išamarao" kanadskog izbornika: "Gospodin je ljut, kvalitetan trener, ali očito treba neke stvari još naučiti" divider

Međutim, Mateo Kovačić odigrao je sjajnu utakmicu, jednu od najboljih u hrvatskom dresu. U kritičnom trenucima držao je Vatrene iznad vode. To je bio Kovačić kakvog želimo stalno gledati.

Vatreni su po tko zna koji put iskazali čvrst karakter. Opet su se uspjeli vratiti nakon početnog šoka. Kanada nije iskoristila smušenost hrvatske momčadi, prije svega obrane, u početnoj fazi utakmice. Juranović je u tim trenucima visio kao luster, Davies ga je prolazio kao na motoru, ali stoperi mu nisu dovoljno dobro pomagali.

Koliko može Hrvatska na SP-u?

Ukupno glasova:

Kod gola zadnja linija Vatrenih nije suzila kako treba. Juranović je zakasnio preuzeti, ali i Gvardiol je nepotrebno napustio poziciju i išao pomoći tamo gdje ne treba, povukao je za sobom Lovrena, koji je morao popuniti rupu, a Juranović je naposljetku zaspao i nije zatvorio Daviesa.

gol expired Kanadski izbornik rekao da će sje*ati Hrvatsku pa požalio: Komentirao Kramarićevu zahvalu divider

Sve se promijenilo kada su se Vatreni malo opustili i oslobodili grča. Kada je hrvatski vezni red preuzeo kontrolu igre, Hrvatska je sve čvršće stezala obruč; najprije je poništen pogodak Kramariću zbog zaleđa, pa je Borjan obranio šut Livaji, a onda je Perišić pasom kroz noge suparnika izbacio Kramarića u situaciju kakve najviše voli; malo iskosa s lijeve strane za ciljanje u malu mrežicu.

Mogao je Kramarić već početkom drugog dijela zapečatiti utakmicu, ali udarci sa sredine očito mu manje pašu nego iskosa. To je dokazao petnaestak minute poslije, kada je sjajno pogodio malu mrežicu, ovaj put s desne strane. Opet je asistent bio Perišić. Važan je i taj četvrti gol jer gol-razlika može biti bitna.

Hrvatska nogometna reprezentacija Hrvatska u sjajnoj situaciji pred posljednje kolo: Ovisimo sami o sebi, ovo su kalkulacije! divider

Jako važna pobjeda, i zbog bodova i zbog samopouzdanja. Vatreni u odlučno zadnje kolo i okršaj s Belgijom ulaze s prvog mjesta. Protiv Belgije će im biti dovoljan jedan bod za siguran prolaz dalje, no prvo mjesto možda će donijeti papirnato lakšeg suparnika u osmini, ali isto tako se izbjegava i Brazil u potencijalnom četvrtfinalu.

Možda je prerano reći da sve nekako podsjeća na Rusiju, kada je Hrvatska nokautirala Argentinu i na taj si način izborila lakši dio ždrijeba. Nadajmo se da ćemo sličnu priču gledati i u Katru.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider