Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Osvrt nakon pobjede

Dalić "išamarao" kanadskog izbornika: "Gospodin je ljut, kvalitetan trener, ali očito treba neke stvari još naučiti"

Hrvatska je pobijedila Kanadu s visokih 4:1 i izbacila je sa Svjetskog prvenstva u Katru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hrvatske pobijedili su Kanadu s visokih 4:1 u susretu 2. kola Svjetskog prvenstva u Katru. Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić odradio je konferenciju za novinare i kratko se osvrnuo na svojega kolegu Johna Herdmana.

Što kažete o kanadskom izborniku? Jeste li ga vidjeli nakon utakmice?

"Ja kada izgubim, pozdravim suparnika i čestitam mu. Kanadski izbornik nije me sačekao, odmah je otišao. Gospodin je očito ljut, kvalitetan je trener, ali očito treba neka stvari još naučiti", rekao je.

Nakon izjednačujućega gola veselili ste se više nego obično.

"Igrali smo protiv sjajne Kanade, koja ima takvu energiju i moć. Kada daju gol u prvoj minuti, dobiju još veću moć. Othrvali smo se i izjednačili. Moglo se dogoditi da smo primili drugi gol.

gol expired Kanadski izbornik rekao da će sje*ati Hrvatsku pa požalio: Komentirao Kramarićevu zahvalu divider

Zbog toga su velike emocije. To je SP, kada se vratiš protiv takve poletne momčadi, onda je to pokazatelj kvalitete. Bio sam presretan jer smo pokazali karakter, moć i kvalitetu."

Kako ste doživjeli treći gol? Jeste li razmišljali prije o zamjeni Kramarića?

"Trčao je gore-dolje, umorio se. Htjeli smo ga malo poštedjeti, htjeli smo da imamo isti ritam. Gol je bio sjajan, primanje, šut. To Andrej ima, dao je toliko lijepih golova. Više se ne bori s time igra li metar tamo ili ovamo, šuti i radi, i to mu se vraća."

Zlatko Dalić Dalić nakon utakmice: ''Kramarić? On je raščistio u svojoj glavi i uvijek je tu da riješi susret'' divider

Sada Vatrene čeka utakmica 3. kola protiv Belgije:

"Zadnje kolo odlučuje o plasmanu u drugi krug. Napravili smo mali koračić, moramo nastaviti ovako. Čeka nas Belgija, a nama je u nekim kombinacijama dosta remi.

Ali mi se ne smijemo tako postaviti, moramo ići na pobjedu. Ja sam govorio da je Maroko sjajna momčad, malo tko je to vjerovao. I Kanada je namučila i Belgiju i nas. Nismo euforični, moramo odraditi još tu Belgiju, pa ćemo onda razmišljati što i kako dalje."

gol expired Mediji iz susjedstva: "Livaja je bio taj kojeg su čekali, Dalić pogodio i izbacio Kanađane, čiji je izbornik najveći luzer" divider

Kakva su očekivanja pred zadnju utakmicu?

"Očekujem tešku utakmicu, i mi i oni ići ćemo na pobjedu. Neće biti kalkulacija. Želim da ponovimo discipliniran i brz nogomet, da igramo kako Hrvatska zna i umije", zaključio je Dalić.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider