Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
''Ovo je prvi koračić''

Dalić nakon utakmice: ''Kramarić? On je raščistio u svojoj glavi i uvijek je tu da riješi susret''

Izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na veliku pobjedu Hrvatske protiv Kanade.

Zlatko Dalić (Foto: Afp)

Hrvatska je slavila 4:1 protiv Kanade u sklopu drugog kola skupine F Svjetskog prvenstva u Katru. Vatreni su loše krenuli u susret, već nas je u drugoj minuti šokirao Daviesov pogodak, ali uspjeli smo se sabrati i vratiti u susret.

Poništeni Kramarićev gol u 26. minuti dao je naznačiti da se polako vraćamo u susret, a već smo do poluvremena preokrenuli utakmicu u svoju korist golovima Kramarića u 36. minuti i Livaje u 44. minuti susreta.

Bruno Petković protiv Kanade Bruno Petković: "Ovo je nadogradnja na samopouzdanje koje nikad nismo izgubili" divider

Izbornik Zlatko Dalić istaknuo je odmah da se ponosi svojim izabranicima nakon velike pobjede.

''Čestitao bih dečkima na sjajnoj utakmici. Od prve minute gubili smo od ekipe koja ima takav polet i energiju, napalili su se još više, ali uspjeli smo ih primiriti i dobiti ih 4:1. To mogu samo velike ekipe, ekipe koje su puno motiva'', rekao je Dalić pa nastavio:

gol expired Kramarić: ''Hvala izborniku Kanade! Napravili smo im to što su oni htjeli nama'' divider

''Jedna vjera i odlučnost, to je Hrvatska. Govorio sam prije da je Maroko dobra ekipa pa su me ismijavali, a oni su pobijedili Belgiju 2:0. Mi radimo ovo najbolje što možemo. Ovo je prvi koračić, nećemo se uzdignuti u ovome, bit ćemo smireni i tražiti prolaz dalje'', kazao je izbornik.

Uspjeli smo se vratiti u utakmicu već u prvom poluvremenu, Mateo Kovačić odigrao je jednu od boljih utakmica u dresu Vatrenih.

Ivan Perišić Perišić nakon utakmice: ''Idemo na pobjedu protiv Belgije, drugačije ne znamo, nema kalkuliranja'' divider

''Mi smo se 15 minuta slagali i vraćali u utakmicu. Perišić i Kramarić stajali su široko, a vezna linija i dalje je najbolja na svijetu, što god govorili'', odlučno će Dalić.

Komentirao je izbor u napadu, Marko Livaja bio je u vrhu napada, dok je Kramarić nominalno igrao na desnom krilu, ali s puno slobode u kretanju.

''Rekao sam da imamo četiri sjajna igrača u napadu i kojeg god izaberemo, oni će dati najbolje. Stavili smo Marka da gradi loptu, a kasnije je zabio gol, no i potrošio se. Kasnije je ušao Petković. Kramarić? On uvijek riješi i da i nikad nije upitan. U svojoj je glavi raščistio, kao i ja, gdje god igra'', rekao je Dalić.

gol expired Livaja pogodak posvetio tragično preminulom ocu: "Bilo je dosta teško" divider

Situacija u grupi je izuzetno komplicirana, izjednačeni smo s Marokom na vrhu ljestvice, Afrikanci su veliko iznenađenje u grupi.

U posljednjem kolu u našoj skupini igraju Maroko - Kanada i Hrvatska - Belgija.

''Znali smo koliko može Maroko, oni su sjajna ekipa. Zadnje kolo odlučuje, nismo ništa riješili. Moramo ići na pobjedu protiv Belgije, bit će teško. Imamo gol prednosti više, ali moramo ići na pobjedu i tražiti plasman dalje. Neću govoriti o veliko sreći, euforiji ili tragediji, idemo korak po korak'', zaključio je Dalić.

Koliko može Hrvatska na SP-u?

Ukupno glasova:

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider