Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Brojili uvrede Borjanu

Mediji iz susjedstva: "Livaja je bio taj kojeg su čekali, Dalić pogodio i izbacio Kanađane, čiji je izbornik najveći luzer"

Mediji iz susjedstva o utakmici Hrvatske i Kanade na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Hrvatske protiv Kanade upisala je svoj prvi trobod u skupini F Svjetskog prvenstva u Katru.

Vatreni su poslije remija u prvoj utakmici s Marokom morali slaviti protiv Kanade za što bolju poziciju uoči posljednjeg okršaja u skupini s Belgijom i isporučili su.

Bruno Petković protiv Kanade Bruno Petković: "Ovo je nadogradnja na samopouzdanje koje nikad nismo izgubili" divider

Velika pobjeda Hrvatske odjeknula je susjedstvom, a mediji u Srbiji, Sloveniji i BiH, za razliku od razočaranja iz prve utakmice, ovaj put s puno više simpatije pišu o Modriću i društvu.

Livaja je bio taj kojeg su čekali

"Hrvati jaki pod pritiskom, Livaja je bio taj kojeg su čekali, Dalić pogodio sa špicom i izbacio Kanadu", piše u naslovu svojeg izvještaja novinar Mozzar Sporta.

gol expired Livaja pogodak posvetio tragično preminulom ocu: "Bilo je dosta teško" divider

Isti srpski portal pisao je o problemima Vatrenih napadača, slično valjda kao i svi mediji iz regije, a i mnogi domaći poslije uvodnih 0:0, ali sad hvale Dalićevu hrabrost s Livajom.

"Javila se tjeskoba, svi su mozgali kako riješiti problem neefikasnosti, a lijek je pronašao u čovjeku u kojeg se sve vrijeme manje-više sumnja. Zlatko Dalić gurnuo je Marka Livaju u špicu i dobio standardnu devetku za kojom je čeznuo. Livaja je dokazao da je taj i u paru s Kramarićem vezao obranu Kanade u čvor, režirao preokret i poboljšao šanse viceprvaka svijeta za plasman u nokaut-fazu."

Kurir brojio psovke na Borjanov račun

Srpski Kurir bio je posebno žestok prema hrvatskim navijačima, a imao je novinara koji je pratio isključivo njihovo ponašanje prema kninskom Srbinu na golu Kanade Milanu Borjanu. Borjan je na utakmici bio jako motiviran i ponajbolji kanadski igrač na terenu.

Milan Borjan Srpski mediji traže kaznu za Hrvatsku zbog transparenta posvećenog Oluji kojim su navijači provocirali Borjana divider

"Borjan spriječio potpunu katastrofu Kanade! Hrvatska odradila ogroman posao, Kanađani završili Mundijal već u grupnoj fazi", piše u naslovu njihova teksta.

"Golman Kanade nije mogao ništa kod golova Hrvatske, ali u nastavku je fantastičnim intervencijama spasio veću katastrofu svoje momčadi i uvjerljiviji poraz."

Isto smatraju i na B92, koji ističe Borjana kao najzaslužnijeg za rezultat, no ističe kako su Kanađani kratko vrijeme izgledali kao da im se vraćaju sve nedaće iz utakmice s Belgijom.

"Utakmica nije mogla krenuti gore za Hrvate jer su primili gol već u 68. sekundi. Kanada se nije zaustavljala unatoč prednosti, ali Hrvati su se malo-pomalo oslobađali pritiska i preuzimali inicijativu. Gol je visio prije izjednačenja u 34. minuti, a potpuni preokret uslijedio je osam minuta kasnije kad su Vatreni iskoristili konfuziju i lošu igru svojih suparnika.“

Hrvatska nogometna reprezentacija Hrvatska u sjajnoj situaciji pred posljednje kolo: Ovisimo sami o sebi, ovo su kalkulacije! divider

Hrvati izbušili Borjana

Portal Mondo konstatira kako su Hrvati izbušili Borjana, međutim još nisu sigurni u drugom krugu:

"Hrvati napunili Borjanovu mrežu! Izvukli se poslije preokreta, ali još mogu ispasti", naslov je u tom mediju.

Slovenci kratko pišu o visokoj pobjedi Hrvata, a novinar Dela ističe:

"Poslije uvodnog šoka Hrvati su preuzeli inicijativu, nadoknadili deficit gola do poluvremena i nastavili svoju dominaciju u drugom dijelu."

Novinari bosanskohercegovačkog lista Dnevnog avaza u izvještaju pišu "Sjajna Hrvatska nakon preokreta razbila Kanadu", ali ističu kako je kanadski izbornik svojom kontroverznom izjavom kako "moraju sje*ati Hrvate" ispao potpuni gubitnik jer su nakon provokacije dobili porciju.

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider