Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Kanađanin iz Knina

Srpski mediji traže kaznu za Hrvatsku zbog transparenta posvećenog Oluji kojim su navijači provocirali Borjana

Hrvatska je pobijedila Kanadu na Svjetskom prvenstvu, a srpske medije zgrozio je transparent kojim su naši navijači provocirali Borjana.

Milan Borjan (Foto: Afp)

Utakmica Hrvatske i Kanade na Svjetskom prvenstvu vjerojatno ne bi dobila preveliku pozornost u susjedstvu, osobito u Srbiji, da na golu naših današnjih suparnika nije bio Milan Borjan, nogometaš rođen u Kninu.

Kanadski golman i čuvar mreže Crvene zvezde bio je meta provokacija hrvatskih navijača, pišu srpski mediji, koji su ga pokušali izbaciti iz takta povicima "Borjane, ustašo" te zastavom na kojoj je poznata marka traktora i preko nje ispisano Knin, kojom su željeli asocirati na vojno-redarstvenu akciju Oluja. Borjana su provocirali i vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi. Na zastavi su napisali "Nitko ne bježi kao Borjan".

Srpski mediji ističu kako su kanadaskog vratara provocirali povicima "Vukovar, Vukovar!" iako je to standardno navijanje i bodrenje na utakmicama Vatrenih.

Hrvatska nogometna reprezentacija Hrvatska u sjajnoj situaciji pred posljednje kolo: Ovisimo sami o sebi, ovo su kalkulacije! divider

Inače, Borjan je Srbin rođen u Kninu i za vrijeme rata s obitelji je napustio Knin i vratio se u Srbiju. U svojim je brojnim izjavama govorio akko se nije rodio u Hrvatskoj već tzv. RS Krajini.

Srpski mediji traže od FIFA-e da kazni hrvatsku reprezentaciju zbog transparenta s političkom konotacijom i bijesni su zbog poteza naših navijača.

"Vidi li FIFA ovo? Šokantno veličanje Oluje usred Mundijala, Hrvatska mora biti žestoko kažnjena", naslov je na tabloidu Kuriru.

Sporni transparent pogledajte OVDJE, a vrijeđanje OVDJE.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider