Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
"Kilavi i blijedi Vatreni"

Vatreni razočarali susjede: "Hrvati su imali kukavički pristup, Modriću trebaju bolji suigrači u napadu"

Mediji iz susjedstva razočarani su premijerom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Dejan Lovren (Foto: Afp)

Reprezentativci Hrvatske remizirali su s Marokom (0:0) na startu Svjetskog prvenstva u Katru, a start Vatrenih glasno je odjeknuo po susjedstvu. Nema sportskog medija u susjedstvu koji prvu utakmicu Dalića, Modrića i društva na tekućem Mundijalu nije stavio na naslovnu vijest.

Najčitaniji srpski sportski portal Mozzart Sport kritičan je prema Modrićevim "sekundantima" u izvještaju pod naslovom "Maroko zakuhao skupinu s Hrvatima, Modriću trebaju bolji igrači ispred".

Luki Modriću potrebni bolji suigrači ispred

"Svjetski doprvak je zaustavljen!“ piše pretenciozno autor pa jednako pretjerano uspoređuje jučerašnju saudijsku senzaciju protiv Argentine s ovim bodom Maroka s Hrvatskom.

gol expired Dalić o bodu protiv Maroka: "Očekivao sam bolju igru prema naprijed" divider

"Poslije senzacije jučer, arapski svijet danas slavi bod Marokanaca protiv Hrvatske na otvaranju skupine F. Zasluženih 0:0 Maroka protiv bezidejne Hrvatske moglo bi ozbiljno zakomplicirati situaciju u skupini. Hrvatskoj nedostaje neko rješenje u napadačkoj liniji jer ovo danas je bilo prilično loše. Točnije, Luki Modriću potrebni su bolji suigrači ispred, Zlatko Dalić morat će smisliti nešto novo", ističe autor pa podvlači da je nula najpošteniji ishod.

Mondo sport pak piše: "Strašna utakmica i nula Hrvata na startu Mundijala, Afrikanci ih nadigrali, ovako neće moći dalje!"

Luka Modrić Kapetan Modrić nakon Maroka žali samo za jednim: ''Sve što smo govorili se pokazalo'' divider

"Maroko je radio ozbiljan pritisak na Vatrene, Afrikanci su uspjeli stisnuti momčad Zlatka Dalića i na koncu imali više prilika za golove. Hrvatska može biti zadovoljna bodom, ali igrom nikako", piše u tekstu srpske novine.

Hrvati kilavi u prvoj utakmici

Sportal pak ističe kako su "Hrvati kilavi u prvoj utakmici Mundijala, odnosno bez snage i ideje", a autor konstatira kako su obje reprezentacije imale "kukavički pristup" i bile "nezainteresirane za pobjedu".

Marcelo Brozović Bod protiv Maroka nije loš ulov, ali, povijesno gledajući, ne bi nas trebao veseliti divider

U tekstu dodaje:

"Viceprvak je odigrao kao da je razmišljao o onome što je Saudijska Arabija učinila Argentini plašeći se kako ne bi prošao slično. Momčad Zlatka Dalića je podbacila, iako Marokanci uopće nisu loši, međutim kad u momčadi imate asove poput Luke Modrića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića i ostale, pritom i branite srebro, jednostavno morate bolje."

Novinari srpskog B92 pak istaknuli su Hrvatsku kao jednog od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva uoči današnje utakmice s Marokom pa je jasno da ih je ovaj nastup Dalića i njegovih "potpuno razočarao".

Maroko - Hrvatska Hrvatska bez pobjede na otvaranju SP-a, slijedi teška bitka u grupi F! divider

Blijeda igra hrvatske reprezentacije

Novinari slovenskog Dela bili su prije svega razočarani utakmicom: "Hrvati i Marokanci odigrali utakmicu bez ispaljenog metka", stoji u naslovu izvještaja u kojem piše: "Hrvatska i Maroko odigrali su izjednačenu utakmicu bez izraženih prilika u prvom dijelu. U drugom uzbudljivih događaja također nije bilo puno više pa je ovaj remi nekako najpravedniji."

gol expired Nikola Vlašić otkrio zašto je izašao na poluvremenu: "Ne znam, da sam bar podigao loptu" divider

Bosanskohercegovački mediji nazivaju igru hrvatske reprezentacije "blijedom", a taj epitet našoj igri danas dao je i autor izvještaja u Dnevnom avazu.

"Blijeda Hrvatska nije uspjela savladati tvrdi Maroko", naslov je teksta u kojem ističu: "Najbolju priliku Hrvatska je propustila u nadoknadi prvog dijela kad je Vlašićev udarac zaustavio Bono."

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider