Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Komplicirana skupina

Nijemci su još živi: Remi sa Španjolskom ostavio Elf u igri za prolazak dalje

Španjolska i Njemačka remizirali su 1:1 u sklopu drugog kola skupine E Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Španjolska - Njemačka Dani Olmo Španjolska - Njemačka +1 Španjolska - Njemačka

Derbi utakmica skupine E na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar završila je remijem, u dvoboju drugog kola Španjolska i Njemačka su odigrali 1:1 (0:0).

Oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, dok je u 83. konačnih 1:1 postavio Niclas Fuellkrug.

Milan Borjan Oglasio se Borjan, Hrvati širili njegov broj: ''Dobio sam 2056 poruka, to pokazuje kakvi su oni primitivci'' divider

Nije dugo trebalo za prvu veliku prijetnju na utakmici pa je tako u sedmoj minuti Dani Olmo bio vrlo blizu svog drugog pogotka na ovom prvenstvu. Odlično je pucao, a njemački vratar Manuel Neuer je odbio loptu koja je potom udarila u gredu.

Olmo odigrao dobru utakmicu

Kako to Španjolska i inače običava, tako je i u ovom susretu dominirala posjedom, a upravo je nekadašnji igrač Dinama Olmo bio najveća opasnost za njemačku obranu. Imao je još nekoliko utrčavanja u prazni prostor, no Elf je odolijevao svemu tome. Isto tako, vremenom je i Njemačka počela prijetiti. Najbolju je šansu u uvodnom dijelu imao Gnabry u 25. minuti, a petnaest minuta kasnije njemački su nogometaši i zabili pogodak.

Ivana Knoll i hrvatski navijač VIDEO Pogledajte što su rekli navijači ispred stadiona, a reporter Dnevnika Nove TV naglasio je jednog igrača divider

Kimmich je ubacio, a najviši je u skoku bio Rudiger te je glavom pogodio za 1:0. No, vrlo brzo je gol poništen nakon što je bilo evidentno da je igrač madridskog Reala bio u malom zaleđu.

Prilično rezervirano, s obje strane, nastavilo se i u drugom poluvremenu. Premda je Njemačka ostala bez ičega u prvom susretu ove skupine, nakon neočekivanog poraza od Japana 1-2, Elf nije srljao prema španjolskim vratima, kao ni što popularna Furija nije pod svaku cijenu tražila drugu pobjedu na turniru.

Branko Strupar i Marko Šepat Branko Strupar u Dnevniku Nove TV otkrio za koga će navijati - Hrvatska ili Belgija divider

U 56. minuti je Njemačka mogla povesti nakon poigravanja španjolske obrane i vratara. S desetak metara je pucao Kimmich, ali je obranio Unai Simon.

Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru. Jordi Alba je centrirao s lijeve strane na prvu vratnicu, a Morata je odlično reagirao, potkopao je lagano loptu i pospremio je pod gredu za 1:0. Vrlo brzo nakon toga Španjolska je mogla povećati vodstvo, ali je loše s vrha šesnaesterca pucao Marco Asensio.

Slavlje Hrvatske Važno je biti prvi zbog Brazila: Kramarić i Livaja probili led, ali Kovačić je briljirao divider

Dvije odlične situacije imala je Njemačka u 73. minuti, ali je ostala bez izjednačenja. Prvo je malo zakasnio na ubačenu loptu Fuellkrug, dok je potom Musiala izašao sam pred Unai Simona, ali je pucao gromovito i ne baš precizno. Obranio je španjolski vratar.

Sane i Fuellkrug, igrači s klupe, ubrizgali su dozu agresivnosti Njemačkoj prema naprijed pa su tako u 83. minuti kombinirali Sane i Musiala, a Fuellkrug je žestoko odapeo po lopti iskosa te je pogodio suprotni kut za 1:1. Uz nekoliko poluprilika do kraja, na obje strane, završilo je bez promjene i podjelom bodova.

gol expired Dalić "išamarao" kanadskog izbornika: "Gospodin je ljut, kvalitetan trener, ali očito treba neke stvari još naučiti" divider

U posljednjem trećem kolu igrat će Japan - Španjolska te Kostarika - Njemačka. Španjolska je u najboljoj situaciji te vodi na ljestvici s četiri boda. Po tri imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka posljednja s jednim bodom. Njemačka nije sigurna za osminu finala samo uz slučaj svoje pobjede protiv Kostarike već mora dočekati i pobjedu Španjolske protiv Japanaca.

 

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider