Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Brojimo sitno

VIDEO U Katar stigla hrvatska zastava duga 200 metara i teška čak 100 kilograma!

Samo 16 sati dijeli nas od prve utakmice Vatrenih na ovom Svjetskom prvenstvu, one Hrvatske i Maroka.

Navijači su u niskom startu kako se bliži utakmica Hrvatske i Maroka na Svjetskom prvenstvu. U Katar je stigla i zastava duga 200 metara i teška čak 100 kilograma.

Navijači broje sitno.

"Od naših igrača očekujemo najbolje, mi kvalitetu za to imamo", kaže Vedran Pajić, "a mi na tribinama potrudit ćemo se da nas dobro čuju, i naši nogometaši i drugi navijači."

U Katru zastava veća nego ona u Rusiji

U Katar stiže i posebna zastava. Veća od ove iz Rusije. "Za sutra spremamo razvijanje najveće hrvatske zastave od 200 metara u centru Dohe", ponosno najavljuje Vedran.

Neymar i Dani Alves VIDEO Brazilci prate Vatrene i grme na skandal: "To je neviđena sramota! Modrić je nešto posve drugo, a dresovi su vam najljepši" divider

Ova ekipa za srijedu planira gulaš. Ne u Katru. U Zagrebu. A u nedjelju se časte odojkom. Kažu, pobjeda bi im sutra sjela kao aperitiv prije ručka.

"Atmosfera će kao i uvijek biti na vrhu, na nivou", kaže Kristijan. Pridružuje mu se Tomislav: "Ako se odojak priprema sad na početku, šta će biti za finale? Kaos! Neka bude mala tajna, to vidjet će svi u finalu, što će bit' ako Bog da." Nadopunjuje ga Siniša: "Bit će i dva janjeta još. A kakva se atmosfera očekuje? Top, kao i uvijek u ovom lokalu."

gol expired Mediji ga zovu novim Modrićem, a on poručuje: "Ne osjećam pritisak zbog toga" divider

Evo, momci, serviran je aperitiv. Barem ako se pita gibona Kenta. Kaže, sutra slavi Hrvatska!

Navijača nikad manje zbog paprenih cijena

Ipak, navijačka podrška na katarskim tribinama bit će mršavija nego bilo kad prije. Razlog - paprene cijene.

"Ako govorimo o čarterima, 30 do 40, pa i više tisuća kuna. Ovisi koliko dana i koje utakmice", kaže Boris Žgomba iz Udruženja Putničkih Agencija pri HGK-u. Što diktira tako visoku cijenu? "Cijena čartera je velika, to je pet sati leta. Uz cijene smještaja, u Katru je sve samo ne jeftino."

gol expired Modrić: "Ako postanemo svjetski prvaci, odmah ću se umiroviti, prva utakmica je ključna" divider

Stoga su se mnogi snalazili, kombinirali. "Ono što su agencije radile i što su ljudi radili, direktno su našli smještaj u krugu 1000 km u odnosu na Katar, a onda odlasci dnevni na utakmice automobilom, kombijem", kaže Žgomba.

Pojačanje će biti svakako Hrvati koji dolaze iz drugih zemalja.

"Pozdrav svima, Hrvatska! Ovdje smo sreli naše kanadske Hrvate. Imamo i izbjeglicu, on se sakrio, vidite. Odakle ste, gospodine, Kanada? - Calgary! - Calgary! Bravo!" kaže navijač Slavko.

Domaćin uzeo prevelik zalogaj

Katru novac možda i nije problem, ali jest osnovna organizacija. Najkontroverzniji turnir pod paljbom je kritika. Domaćin je, po svemu sudeći, uzeo prevelik zalogaj.

gol expired Izbornik Maroka: "Nisam zvao Vahu, Hrvatska je favorit, ali idemo na pobjedu" divider

"Pogledajte, ovo je smiješno! Ljude koji žele pivo stisnuli su u ovaj mali prostor i svi jure kroz masu i zbog toga propuštamo utakmicu", poručio je Dave iz Australije.

Jedino je sigurno, hrvatski navijači jedva čekaju da Vatreni istrče na teren i pokažu što mogu.

Dio navijača krenuo je večeras za Dohu. Netom prije Dnevnika iz zračne luke javila se za Dnevnik Nove TV Sanja Vištica. Što su joj rekli navijači, pogledajte u videoprilogu.

Vatrenima će zasigurno puno značiti podrška navijača, bez obzira na to koliko ih je. Obećavaju - bit će glasni!

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider