Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Trojica propustilA trening

Moguće promjene u sastavu Vatrenih: Standardni prvotimac iscrpljen do krajnjih granica!

Hrvatska reprezentacija odradila je trening u Dohi bez trojice igrača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S posljednjeg treninga Vatrenih najvažnija je vijest da je Borna Sosa pošteđen napora zbog velike iscrpljenosti, to su izborniku i igraču preporučili liječnici, a da je Kristijan Jakić trenirao odvojeno zbog problema s koljenom, dok je drugi vratar Ivica Ivušić imao problema s aduktorom.

gol expired Ovo se već dugo nije dogodilo na Svjetskom prvenstvu: Hrvatska ide na Brazil u najboljem trenutku divider

Svi ostali bili su na dispoziciji izborniku Daliću. Dojam je da u taboru Vatrenih vlada jako dobra atmosfera. Nema nikakvih iskakanja, sve izgleda idilično. Među novinarima traju spekulacije hoće li biti kakvih promjena u prvom sastavu za utakmicu s Japanom.

Trojica propustila trening

Japanski novinari ponovno su pohodili press-konferenciju hrvatske reprezentacije u velikom broju. Neumorni su, sve ih zanima, a pitanja se uglavnom ponavljaju. Nitko od njih ne može izrijekom potvrditi koji će biti japanski sastav. Japanci često mijenjaju postavu, ali i formaciju.

Vrlo se fleksibilni i taktički obučeni. Nije im problem mijenjati ni zadnju liniju. Protiv Njemačke su tako igrali s četvoricom u zadnjem redu, a protiv Španjolske s trojicom prilično visokih stopera.

gol expired Odlično raspoloženi Juranović i Majer najavili utakmicu s Japanom: "Atmosfera u reprezentaciji je sjajna" divider

Vidjet ćemo što će izabrati za Hrvatsku. Puno toga će ovisiti o njihovoj procjeni tko bi mogao zaigrati u vrhu hrvatskog napada. Kako trenutačno stvari stoje, to je najizglednija pozicija na kojoj bi moglo doći do promjene. Protiv Belgije očigledno umornog Marka Livaju mogli bi zamijeniti Bruno Petković ili možda Ante Budimir.

Sosa iscrpljen

Borna Sosa zasad nije pod upitnikom jer se pretpostavlja da će već sutra biti u punom pogonu, no ako je razina iscrpljenosti prevelika ili ako je nešto drugo u pitanju, onda bi moglo doći i do promjene na lijevom beku. Prvi kandidat je Borna Barišić.

Hoće li Hrvatska proći Japan?

Ukupno glasova:

Moguće je i da Joško Gvardiol ode lijevo, a na njegovu poziciju da upadne Josip Šutalo, no ta je opcija manje izvjesna. Teško da će Dalić razdvajati stoperski par Lovren – Gvardiol, bilo bi to prilično opasno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider