Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Erlić o SP-u

VIDEO Mislav Oršić o igranju na novoj poziciji za Hrvatsku: ''Mislim da bih se snašao''

Hrvatski reprezentativci Mislav Oršić i Martin Erlić odgovarali su na pitanja medija pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Uoči okupljanja reprezentacije te nakon obraćanja izbornika Zlatka Dalića pred novinarima su se na posljednjem obraćanju medijima prije odlaska na Svjetsko prvenstvo pojavili Mislav Oršić i Martin Erlić.

''Meni prvo iskustvo, ne znam što očekivati, prije svega se nadam da smo svi zdravi. O motivaciji nemamo što puno pričati jer idemo na Svjetsko prvenstvo. Prvi cilj nam je proći skupinu pa ćemo vidjeti što dalje'', započeo je Mislav Oršić.

''Ostvarenje sna, svaki igrač ovo sanja, tako i ja. Želimo dobro ući u turnir, ali najprije želimo dobro odraditi utakmicu s Arabijom pa ćemo onda razmišljati o Maroku i svima ostalima'', dodao je Martin Erlić.

U srijedu bi za ovaj dvojac moglo biti mjesta na prijateljskom susretu Saudijska  Arabija - Hrvatska, koji od 11 ujutro uživo prenose Nova TV i gol.hr.

Oršić je nakon duže pauze opet zabio na kraju jesenske sezone HNL-a.

''Napadačima se uvijek gledaju golovi, sretan sam što me ponovo krenulo, moram samo nastaviti raditi pa ćemo vidjeti što ćemo dalje'', kaže Oršić.

Erlić i Oršić nadaju se minutaži

Odigrao je ove sezone najviše utakmica u reprezentativnom okruženju, osjeća li umor?

''Ne posebno, jednostavno puno putujemo i igramo. Dogodi se taj golgeterski pad, ali ne obazirem se previše na to. Mislim da smo igrali jako dobro cijelu godinu i ostvarili dobre rezultate, i u ligi i u Ligi prvaka.''

gol expired VIDEO Dalić objasnio zašto nije zvao Vahu pred Maroko, otkrio kakav će biti sastav za Saudijsku Arabiju divider

Po čemu je ovo okupljanje drugačije od ostalih?

''Sad smo malo duže zajedno, ja sam već nekoliko godina ovdje i lakše mi je nego kad sam bio novi. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti u ovih tjedan dana i da ćemo biti pravi'', kaže Oršić.

Jeste li se u posljednje vrijeme fokusirali na skautiranje igrača protiv kojih ćete igrati?

''Ne previše, htio sam biti siguran da ću uopće ići. Sad kad sam tu, malo ću se više potruditi da istražim sve o igračima protiv kojih ćemo igrati'', kaže Erlić i dodaje o protivnicima:

''Sve momčadi danas igraju nogomet, ali ako mi budemo pravi, nadam se da ćemo odraditi sve kako treba.''

Nada li se početnom sastavu?

''Svi igrači ovdje se to nadaju, ali najbitniji su rezultati. Ako su rezultati dobri, manje je bitno tko će igrati.''

Oršić kao desno krilo?

Oršić kaže kako bi se snašao i na toj poziciji desnog krila, na kojoj Vatreni nemaju sigurnog startera.

''Ja moram samo biti spreman, a izbornik će odlučiti tko će igrati. Igrao sam jako davno u Speziji kao desno krilo. Igrao sam sve pozicije u napadu. Nije to isto, igrati lijevo ili desno, ali mislim da bih se snašao'', kaže Oršić.

Medalja je naša Svjetsko prvenstvo 2022: Hrvatska osvojila broncu, Argentina svjetski prvak divider

Kako vam se čine reprezentacije iz skupine s kojom se križamo, odnosno tko su favoriti?

''Svi na SP-u su odlični, pogotovo favoriti, ali mi se trebamo fokusirati na nas, najprije Saudijska pa Maroko, a onda ćemo vidjeti. Sve će utakmice biti teške, fizički ili psihički, tako da se moramo dobro pripremiti'', rekao je Oršić.

''Ne bih previše o favoritima, moramo se koncentrirati na nas pa tek onda misliti o drugima. Kako Mislav kaže, Brazil, Argentina, Njemačka, Francuska, ali najvažniji smo mi'', kaže Erlić.

Ovaj kadar u odnosu na onaj koji je išao na Euro?

''Promijenilo se nekoliko igrača, ali svi koji su došli zaslužuju svoje mjesto. Svi igraju u svojim klubovima i igraju odlično. Mislim da imamo odličnu momčad na čelu s Lukom, Kovom i Brozom. Budemo li svi zdravi, bit ćemo opasni'', podvukao je Mislav Oršić.

Hoće li Vatreni pobijediti S. Arabiju?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider