Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ima 24 godine

Martin Erlić: Od mrkvi do zvijezda, tajni Dalićev adut u Katru

Martin Erlić postao je hit u dresu Hrvatske, a s 24 godine spreman je za svoje prvo Svjetsko prvenstvo.

Galerija Martin Erlić i Kylian Mbappe Ivica Ivušić, Josip Šutalo i Martin Erlić Martin Erlić i Kylian Mbappe Martin Erlić i Christopher Nkunku

Martin Erlić s 24 godine putuje na svoje prvo Svjetsko nogometno prvenstvo. Dečko iz Tinja u reprezentaciju je došao tek ove godine i odmah postao veliki hit i tajni adut Zlatka Dalića.

Martin Erlić: Biografija

Erlić već godinama igra jako dobar nogomet u Italiji, danas je jedan od najboljih mladih stopera Serie A.

Debitirao je u lipnju protiv Francuske na Poljudu i u paru s Josipom Šutalom oduševio hrvatsku javnost. Nakon toga odigrao je još dvije utakmice po 90 minuta, bilo je to protiv Danske i kod Francuske u Parizu.

Erlić je u tom dvoboju bio posebno moćan, dostojno se hrvao s Karimom Benzemom i Kylianom Mbappeom, koji gotovo pa ništa nisu napravili kroz hrvatsku obranu.

Erlić je s ocjenom 7,4 bio jedan od najboljih na utakmici, a taj dvoboj gledali su i skauti mnogih europskih klubova. Ponuda prošlo ljeto je bilo, a on je odlučio ostati u Italiji. Ipak se Katar približavao, pa nije htio riskirati.

Prema prognozama, u prvom sastavu Vatrenih trebali bismo gledati Joška Gvardiola i Josipa Šutala. Martin Erlić je tu odmah do njih i neće iznenaditi Dalićeva odluka ako umjesto Šutala u vatru gurne četiri godine starijeg i iskusnijeg Erlića.

Erlić je u dva navrata čuvao velikog Zlatana Ibrahimovića, puhao mu je za vratom tijekom cijele utakmice i sjajni švedski napadač tu ništa nije mogao.

U dresu reprezentacije zaustavio je Benzemu i Mbappea i dokazao da se bez imalo problema može boriti s najboljim napadačima svijeta, a to bi ga lako moglo dočekati u Katru.

U 51. minuti vrhunski je zaustavio Nkaunkua, izvukao ga na stranu, a igrač Leipziga teško je pucao i Ivušić je to lagano obranio.

No u 71. minuti dolazimo do poteza o kojem se pričalo. Francuzi su pred kraj utakmice opasno stiskali Vatrene, kao da je visio gol u zraku. Čak je Mbappe izbio sam pred Ivušića, no na leđima mu je visio sjajni Erlić, koji ga je gurnuo dovoljno da ne bude penal, ali ga je izbacio iz putanje i poremetio njegove planove za gol. Ivušić je samo odradio posao i lijepo zaustavio udarac zvijezde PSG-a. Mbappe se vjerojatno zapitao tko je sada ovaj Martin Erlić.

Erlićev potez pogledajte u videu ispod:

Erlićev nogometni, ali i životni put nije bio bajan. Najmlađi od petero braće i sestara rodni je dom zbog nogometnog razvoja morao napustiti još kao 12-godišnjak. Od 16. godine Erlić je u Italiji, u mlađim kategorijama bio je u Dinamu i Rijeci, no sve je počelo na ovom terenu u obližnjim Raštanama.

Na rad u polju Vatreni je naviknut od dječačkih dana jer cijela njegova obitelj bavi se poljoprivredom. Erlići uzgajaju povrće i to im jako dobro ide.

"Nemam se čega sramiti, ja isto to radim. Kad god mogu pomoći, pomognem. I to mi je dalo da sam, recimo, ovakvog karaktera i da cijenim svaku stvar koju imam'', rekao je Erlić za Dnevnik Nove TV.

Martin Erlić: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 24. siječnja 1998.

  • Visina: 192 cm

  • Klubovi: Sassuolo, Sudtirol, Spezia

  • Juniorski staž: Dinamo, Rijeka, Parma, Sassuolo

     

Erlić danas vrijedi 5,5 milijuna eura. Dobrim nastupima u Katru njegova cijena zasigurno će preskočiti i cifru od deset milijuna, a onda bi velikani još više mogli zagristi. Ipak ga se već povezivalo s Milanom.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider