Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
''MESSI JE NAJVEĆI''

VIDEO Kramarić i Sosa objasnili zašto igrači vole ovaj termin SP-a: ''Možda se i prehladimo na stadionu''

Andrej Kramarić i Borna Sosa razgovarali su s medijima uoči utakmice Maroko - Hrvatska.

Bliži se utakmica Maroko - Hrvatska, prvi nastup Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Katru. Hrvatski nogometni reprezentativci već se nekoliko dana nalaze u Dohi, u kojoj marljivo treniraju i pripremaju se za dvoboj prvog kola skupine F Svjetskog prvenstva.

Svaki dan po dvojica naših reprezentativaca rotiraju se na redovnim konferencijama za medije, a ovog ponedjeljka red je došao na bundesligaški tandem - Andreja Kramarića i Bornu Sosu.

Standardni lijevi bek Vatrenih dobio je pitanje o svojem prvom SP-u.

"Lijep je osjećaj, sigurno malo drugačiji nego ijedno drugo natjecanje ili utakmice. Ipak je Svjetsko prvenstvo jednom u četiri godine i tu se sastaju najbolje reprezentacije svijeta, samim time predstavlja jako kvalitetno natjecanje kojem se svi veselimo. Jedva čekam da odigramo tu prvu utakmicu, da vidimo tu atmosferu na stadionima. Mene osobno zanima kako to izgleda i, naravno, nadamo se što boljem rezultatu'', rekao je Borna.

Krami je ovo drugo Svjetsko prvenstvo.

"Motivirani smo svi skupa, pripremljeni za svaku utakmicu. Uvijek govorimo od početka da općenito treba imati malo sreće u životu, tako treba i u nogometu, kao što smo imali u Rusiji. Imamo prave igrače, mislim da možemo ponoviti rezultat iz Rusije, ali je glupo o tome pričati i to najavljivati. Skupinu možemo proći, a onda dalje što bude."

Konkurencija u napadu je strašna.

"Svi su super dečki, super igrači. Mislim da je to sasvim normalno. Zdrava okolina, dečki te na taj način motiviraju."

''Messi je najveći''

Planira li Dalić možda koristiti svu četvoricu, ovisno o prilikama na terenu?

"Ne mogu ja ništa konkretno reći o tome hoće li izbornik koristiti svu četvoricu. Da sam trener, mogao bih odgovoriti na to pitanje, ali s obzirom na to da nisam, ne mogu na to dati odgovor. Karakteristike naših napadača svi znamo, o tome je već sve rečeno'', rekao je Kramarić.

Dobio je i pitanje koga bi htio vidjeti na tronu, ako već tamo neće biti Hrvatska:

"Mislim da je 95 nogometaša na svijetu svjesno da je Lionel Messi najbolji igrač koji je ikad igrao nogomet. To je nešto što se nikada više neće ponoviti, takav se više neće roditi i iz tog razloga volio bih da oni osvoje. Ali, prema nekim mojim računicama, mislim da će Brazil osvojiti."

Krami puno znače Dalićeve riječi

Prije nekoliko dana u Rijadu je izbornik Dalić rekao da mu se čini da je Kramarić dosta sazrio i da zaslužuje njegovo puno povjerenje. Koliko mu to znači?

"Sigurno da svakom igraču znači podrška trenera, to je jedna od najbitnijih stavki odnosa između trenera i igrača. Svaki igrač koji se osjeća slobodnije automatski će i više dati na terenu. Nadam se da ću dati što više za Hrvatsku i da ćemo se na kraju veseliti lijepim rezultatima."

Sosa godinu dana nakon drame

Prije godinu dana pojavila se vijest da je Sosa odlučio igrati za reprezentaciju Njemačke. Kako danas, s godinom dana odmaka, gleda na sve to? Kakve su emocije sad dok čeka svoju prvu utakmicu za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu?

"Emocije prolaze kroz mene još od dosta ranije, kad sam igrao za U-14, pa U-15, pa U-17 reprezentaciju. Sad je ovo ipak nešto posebno, dosta emocija ovo ostavlja. Ovo je ostvarenje najvećeg cilja s reprezentacijom, a to je da se igra Svjetsko prvenstvo. Sami plasman nešto je što puno znači za igrača, tako i za mene. Presretan sam i jedva čekam da sve krene."

Igračima se sviđa ovaj termin SP-a

Kakvi su dojmovi naših reprezentativaca glede vremena u Katru i samog termina održavanja Svjetskog prvenstva?

"Moram iskreno reći da sam očekivao i gore vrijeme. Ova tri dana što smo ovdje solidno smo se priviknuli, na neku našu sreću vidim da par puta zapuše i neki povjetarac. Mislim da smo u glavi svi spremni, vrijeme nije problem. Možda ćemo se i prehladiti na stadionu ako je tako hladno od klime kao što govore. Što se tiče tajminga, mislim da je super jer se obično svjetska i europska prvenstva igraju na kraju sezone, kad su svi igrači umorni. Ovaj put mislim da će sve pucati od energije i da će Svjetsko prvenstvo gorjeti", rekao je Kramarić.

Sosa se nadovezao:

"Slažem se da je, što se tiče tog energetskog dijela, bolje da se igra u prvom dijelu sezone. Ima pluseva i minusa kao i uvijek, a mi smo zdravi i svi puni energije za početak."

Je li ikad igrao u karijeri na klimatiziranom stadionu?

"Igrali smo u ožujku ovdje, moram iskreno reći da je stvarno temperatura unutar stadiona bila ugodna. Ako će se to ponoviti, mislim da neće biti nikakvih vremenskih prilika koje bi nas igrače ograničavale u svojim izvedbama. Jedino mislim da bi se ovi koji će biti sa strane mogli prehladiti'', ponovio je Kramarić.

Utakmica Maroko - Hrvatska vrlo je blizu. Koliko Sosa osjeća pritisak?

"Mislim da je pritisak najveći upravo za tu prvu utakmicu. To nas prati kroz cijelu karijeru. Početak je uvijek najbitniji i najstresniji, to je nešto što ti odredi pravac kamo ideš. Puno je lakše ako pobijediš prvu utakmicu, samim time ćemo vidjeti i uvjete na stadionu. Bilo bi super da tu prvu utakmicu dobijemo, idemo po tri boda u srijedu."

Sosa će biti na mukama protiv sjajne desne strane Maroka

Kada govorimo o Maroku, najviše se spominje njihova desna strana, koju bi trebao čuvati upravo Sosa.

"Je, imaju oni jako kvalitetnu desnu stranu. Imaju oni dosta pravih igrača, ali ta desna strana nekako im je najaktualnija u medijima, s pravom, rekao bih. Ali, imamo i mi dobre igrače na lijevoj strani."

Hoće li Sosa u toj utakmici imati najteži mogući zadatak?

"Ako to budem ja, imat ću dosta težak zadatak definitivno. Ali, imaju oni dobro i lijevo krilo i igrače u sredini.''

Tko će biti novi prvak svijeta, što kaže Sosa?

"Ako izuzmem nas, mislim da će imati devet slova i da će to biti Argentina, a najbolji igrač Messi."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider