Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Naša dva ljevaka

Mlade snage Vatrenih najavile utakmicu s Kanadom: "Prekvalitetni smo, bit će to dobro"

Joško Gvardiol i Lovro Majer podijelili su svoja razmišljanja s novinarima uoči utakmice Hrvatska - Kanada.

Na redovnoj konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu ovog petka gosti su bili Joško Gvardiol i Lovro Majer. Osim osvrta na uvodni remi Vatrenih s Marokom, najavili su i utakmicu Hrvatska - Kanada.

Kako je bilo nakon utakmice s Marokom, kakva je atmosfera vladala u svlačionici? Odgovorio je Gvardiol:

"Lakše je kad se prespavaju dan-dva. Kao što sam rekao, veliko natjecanje, prva utakmica u grupi, bio je prisutan neki grč. Slažem se da smo mi iz zadnje linije trebali preuzeti malo više odgovornosti što se tiče taktičkog dijela, ali nadam se da će to biti bolje u drugoj utakmici."

Gvardiol: Protiv Maroka je protok lopte iz obrane bio spor

Kako na vas osobno djeluje kad vam netko kaže loše o vašoj igri?

"Činjenica je da nitko od nas ne voli čuti kritiku, ali u nogometu smo već godinama i morali smo naučiti to da iz kritike naučimo što je moguće više, da iz toga izađemo što jači. Sigurno da nitko nije bio zadovoljan poslije utakmice, ali nema razloga za brigu, znamo koliko smo kvalitetni i mislim da smo u dobroj situaciji", rekao je Lovro Majer.

Što je nedostajalo u utakmici protiv Maroka da se dođe do pobjede?

"Što se mene tiče, kao što je izbornik rekao, protok lopte iz obrane je bio dosta spor, to treba i mora dosta brže. Odgovornost zadnje linije, ono što moderni stoperi rade, to je ulazak u igru s loptom", smatra Gvardiol.

Majer: Spreman sam za poziciju desnog krila

"Joško je vrlo samokritičan, ali ja ne bih rekao da je to bio razlog. Mislim da je Maroko prije svega dobro stajao, dobro se branio, premalo nas je bilo gore, mogli smo i trebali uzeti puno više rizika. Teško je kriviti jednog pojedinca ili jednu poziciju. Trebali smo kao ekipa bolje odraditi i to je to", naglasio je Majer.

Nikola Vlašić je morao izaći na poluvremenu zbog ozljede, on je počeo na desnom krilu, poziciji za koju je jedna od opcija i Majer.

"Što se tiče pozicije, stalno se isto pitanje ponavlja i mogu reći isti odgovor: nemam problema s tim i spreman sam za to. Izbornik je taj koji odlučuje, ja sam spreman i nema se tu što više dodati. Kanada? U utakmici protiv Belgije su odigrali fenomenalno i zaslužili minimalno bod. Vjerujem da neće biti lako, ali sve je na nama, imamo prekvalitetnu ekipu, bit će to dobro. Imaju onoi nekoliko pojedinaca, ali opet mislim da pojedinci u današnjem nogometu ne igraju nogomet nego cijela ekipa. Tu su također kvalitetno organizirani."

Bilo je zanimljivo čuti što Majer i Gvardiol misle o kontroverznim izjavama kanadskog izbornika.

"Ako je to njegov način da motivira ekipu, zašto ne? Ako će to podići njegovu ekipu - super. Mi se ne obaziremo na tu, motivirat ćemo se i vjerujem da neće biti tako", izjavio je Majer.

"Što se mene tiče, svatko ima pravo izjaviti što god ga je volja. Utakmica traje 90 minuta, mi ćemo dati sve od sebe i potruditi se da uzmemo sva tri boda", kazao je Gvardiol.

Joško, startom protiv Maroka postao si drugi 20-godišnjak koji je startao za Vatrene na Svjetskom prvenstvu. Koliko se danas ugodnije osjećaš u ovoj ulozi u reprezentaciji u odnosu na lanjski Euro?

"Osjećam se... Puno mi je lakše, iskreno. Ipak je ono bila moja druga utakmica za Hrvatsku. Lani sam igrao na lijevom beku, a ovdje ipak igram na poziciji stopera koja je moja prirodna."

Za Majera je reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić konstatirao da je u odličnoj formi u klubu bio prije dolaska na Svjetsko prvenstvo. Ima li i on takav osjećaj?

"Imam, takav mi je dojam, tako se osjećam, spreman sam i osjećam se fenomenalno."

O Alphonsu Daviesu je Gvardiol rekao:

"Sjajan igrač. Nisam igrao protiv njega jer on igra na lijevoj strani njihova napada, morat ćemo ga duplirati."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider