Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
adut vatrenih

Lovro Majer: Modrić mu je idol, a Hrvatska iznad svega

Lovro Majer važan je Dalićev adut na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Galerija Lovro Majer Lovro Majer Majer i Modrić +2 Modrić i Majer

Lovro Majer s 24 godine ide na svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Dečko rođen u Zagrebu cijelu je karijeru imao jedan san, a to je nastup za reprezentaciju sa svojim idolom – Lukom Modrićem.

Lovro Majer: Biografija

Majer je karijeru započeo u Dinamu, a onda 2010. prešao u redove Dubrave. Dvije godine kasnije otišao je igrati za Trnje, a nakon Trnja kreće njegov uzlazni put u karijeri. Potpisao je za Lokomotivu, svojim igrama u HNL-u probudio zanimanje Dinama, koji ga je doveo i nije pogriješio.

Hrvatski veznjak bio je sjajan u dresu Dinama, s kojim je igrao i Ligu prvaka, a 2021. stigao je prvi inozemni transfer. Francuski Rennes odlučio je kupiti hrvatskog reprezentativca za 12 milijuna eura.

Majer je odmah po dolasku u Francusku pronašao mjesto u momčadi Rennesa, već je upisao 55 nastupa, zabio osam golova i dodao 12 asistencija.

Lovro Majer: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 17. siječnja 1998.
  • Visina: 178 cm.
  • Klubovi: Dinamo, Trnje, Lokomotiva, Dubrava, Rennes

Majer je debitirao za Hrvatsku još 2017. na turniru u SAD-u, no nakon toga čak je četiri godine čekao novu priliku i konačno dočekao. Zaigrao je u rujnu 2021. protiv Slovačke i ispunio svoje snove.

VIDEO Razgovor s Majerom nakon transfera u Francusku

Nastupio je s Lukom Modrićem, svojim nogometnim idolom, a sada zajedno putuju u Katar po novi uspjeh hrvatskog nogometa.

Lovro Majer jedan je od najskupljih hrvatskih nogometaša, velikani ga silno žele, a vrijedi 22 milijuna eura.

Zasigurno će mu cijena narasti ako pokaže dobre igre u Katru, gdje vjerojatno neće biti u prvih 11, no veliki je Dalićev adut s klupe.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider