Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
EKSPRESNA ODLUKA

Deschamps iznenadio zamjenom za Nkunkua, reprezentaciji se pridružuje Jakićev suigrač

Randal Kolo Muani novo je ime na katarskom rosteru nogometne reprezentacije Francuske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već pri dolasku na Svjetsko prvenstvo u Katar nogometna reprezentacija Francuske bila je oslabljena za usluge nekoliko bitnih nogometaša. No nakon samo nekoliko dana u Katru ostala je bez još jednoga važnog igrača.

Nakon nezgodnog starta Eduarda Camavinge na treningu ozljedu zbog koje je morao otputovati kući doživio je Christophen Nkunku, sjajni ofenzivac RB-a Leipzig, kojeg su mnogi smatrali asom iz rukava te momčadi. 

Pozvan je donedavno većini nepoznat nogometaš

Didier Deschamps tako je dobio priliku na prvenstvo pozvati novog igrača, što je i napravio, no time je mnoge iznenadio.

Iako u Katar nisu otputovali Moussa Diaby, Wissam Ben Yedder i Jonathan Clauss, njegov je izbor ofenzivac Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani.

Muani je ove sezone u Bundesligu pristigao iz Nantesa te se vrlo dobro snašao. U ligi je nastupio 14 puta, upisao je pet pogodaka i deset asistencija, a dva pogotka postigao je i u Ligi prvaka, gdje je Eintracht napravio veliki uspjeh plasiravši se u osminu finala.

Sjajna forma, ali i nesretne okolnosti tako ovog 23-godišnjaka dovode u Katar, gdje će se za mjesto u sastavu boriti s igračima poput Griezmanna, Girouda i Dembela, ali i još nekih igrača iz Bundeslige, Marcusa Thurama i Kingsleya Comana.

Ipak, mnogi ga tu nisu vidjeli zbog činjenice da je za reprezentaciju upisao tek dva nastupa u rujnu, jednom je odigrao tek nekoliko minuta, a drugi put desetak.

Francuska će svoju prvu utakmicu odigrati u utorak 22. studenog protiv Australije.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider