Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
blizu senzacije

Srbin odveo rukometne liliputance na prag povijesnog rezultata poslije samo jedne utakmice

Zelenortski Otoci pobijedili su Urugvaj 33:25 i to će vjerojatno biti ključno u borbi za treće mjesto te skupine.

Zelenortski Otoci - Urugvaj (Foto: Afp)

Senzacionalni Zelenortski Otoci na pragu su drugoga kruga Svjetskog prvenstva u rukometu već poslije prve utakmice. Naime, simpatična afrička reprezentacija ostvarila je povijesnu pobjedu 33:25 protiv Urugvaja u 1. kolu SP-a i na pragu je senzacionalnog rezultata.

Zasluge za to idu srpskom stručnjaku Ljubi Obradoviću, koji se uz malo sreće provukao na ovo Svjetsko prvenstvo, drugo uzastopno za tu afričku reprezentaciju dvije godine poslije premijernog nastupa u Egiptu.

Admilson Estaliny Furtado S prošlog svjetskog prvenstva su pobjegli, a danas su pobjedom izborili drugi krug natjecanja divider

Na zadnjem SP-u pokosila ih korona

Već na tom SP-u dali su naslutiti kako imaju potencijala, izgubili su prvu utakmicu od Mađarske sa sasvim pristojnih sedam razlike, međutim kasnije ih je pokosila korona i poslali su ih kući s Mundijala zbog previše zaraženih te posljednje dvije utakmice nisu ni odigrali.

Ždrijeb im je ovaj put dao priliku da pobjedom protiv slabašnog Urugvaja osiguraju treće mjesto, koje je garancija drugog kruga, a oni su je majstorski iskoristili.

Hrvatska - Egipat Egipat razbio i doslovno uništio Hrvatsku u jednoj od naših najgorih predstava koje pamtimo divider

Urugvaj sad ima dvije šanse da izgura Srbina i društvo iz nastavka natjecanja, no teško je od njih bilo što očekivati protiv Brazila i Švedske u sljedećim dvjema utakmicama.

Tablica skupine C SP-a:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider