Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ČUDESNI POVRATAK IRANACA

S prošlog svjetskog prvenstva su pobjegli, a danas su pobjedom izborili drugi krug natjecanja

Odigrane su prve četiri utakmice današnjeg programa na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Admilson Estaliny Furtado (Foto: Afp)

Reprezentacija Zelenortskih Otoka vjerojatno je najzanimljivija priča danas odigranih susreta na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Riječ je o reprezentaciji koja je drugi put došla na svjetsko prvenstvo te odigrala svoju ukupno drugu utakmicu na njima. Pitate se kako to? Neki se vjerojatno sjećaju.

Prošli put rasturio ih COVID

Ovaj trenutačni viceprvak Afrike bio je i na prvenstvu odigranom u Egiptu prije dvije godine te je u prvom nastupu pružio dobar otpor Mađarima u porazu 34:27. A onda su se spremili i otišli s prvenstva.

Razlog toga bio je prevelik broj nalaza pozitivnih na COVID-19, na što su reagirali odustajanjem od natjecanja.

Sad su se vratili i odmah ostvarili veliki rezultat, onaj koji ih gotovo sigurno vodi u drugi krug natjecanja.

U prvoj utakmici skupine C, u kojoj još nastupaju Brazil i Švedska, savladali su reprezentaciju Urugvaja rezultatom 33:25.

Najbolji strijelac ove reprezentacije, kojoj većina glavnih igrača nastupa u sve kvalitetnijoj portugalskoj ligi, bio je Gualther Furtado sa šest pogodaka, a pratili su ga Landim i Semedo s pet.

Čile se vratio pa prokockao neviđeno

Natjecanje u skupini A započeto je najneizvjesnijih susretom ovog dijela programa, koji su odigrali Iran i Čile. Susretom koji je ponudio spektakularnu završnicu kakva se uistinu rijetko viđa.

Iranci su kroz većinu susreta bili bolji, a sredinom drugog dijela počeli su se raspadati te je četiri minute prije kraja rezultat na semaforu bio 23:20 za momčad iz Južne Amerike.

A onda su Čileanci počeli griješili i u manje od dvije minute bilo je 23:23. Tad je dosuđen sedmerac za Čile, no vratar Irana prvo je obranio taj kazneni udarac, a onda i ponovni pokušaj, dok su s druge strane njegovi suigrači zabili za 24:23. Vratio se Čile još jednom, no svoj posljednji napad Iranci, na čijoj klupi sjedi Veselin Vujović, uspješno su iskoristili i slavili rezultatom 25:24.

Večeras će susret dvije najkvalitetnije momčadi iste skupine odigrati Španjolska i Crna Gora.

Slovenci i Mađari sigurni

U skupini B natjecanje su jučer otvorili Francuzi i Poljaci, susretom u kojem su Pijetlovi savladali domaćine, a danas je sigurno do bodova došla reprezentacija Slovenije. Oni su savladali Saudijsku Arabiju rezultatom 33:19.

Najbolji strijelci bili su Janc i Ovniček s po šest pogodaka.

Preostala je još skupina D, koju su otvorile Mađarska i Južna Koreja. Europski predstavnik bio je siguran te je upisao pobjedu 35:27, a najbolji u njegovim redovima bio je Mate Lekai sa sedam pogodaka, dok su po pet upisali Rodrigues i Rosta. 

U ovoj skupini još se nalaze Portugal i Island.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider