Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NIŠTA NIJE ŠTIMALO

Egipat razbio i doslovno uništio Hrvatsku u jednoj od naših najgorih predstava koje pamtimo

Hrvatska rukometna reprezentacija na samom je otvaranju Svjetskog prvenstva doživjela jedan od najtežih poraza u svojoj povijesti.

Galerija Hrvatska - Egipat Hrvatska - Egipat - 1 Hrvatska - Egipat - 2 +11 Hrvatska - Egipat - 3

Teško je riječima opisati emocije koje je svim navijačima stvorila hrvatska rukometna reprezentacija u utakmici protiv Egipta, kojom su Kauboji otvorili Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj.

Egipat je u doslovno razbio našu reprezentaciju rezultatom koji sve govori, bilo je 31:22 za najbolju afričku nacionalnu momčad.

Kao da ovo nije bila ključna utakmica...

Hrvatska je razbijena, ponižena i osramoćena u utakmici za koju smo odmah znali da će nam biti ključna.

Bila je to utakmica u kojoj naša reprezentacija niti u jednom trenutku utakmice nije bila konkurentna. Zapravo, tek na početku drugog poluvremena, kad je promašen zicer za smanjenje egipatske prednosti na dva razlike, Hrvatska je bila blizu onoga što bismo mogli zvati aktivnim sudjelovanjem u utakmici.

Vrlo brzo su Egipčani došli do vodstva i mirnoće u svojim redovima. Nošeni odličnim šutem te raspoloženom obranom, u sedmoj minuti imali su 4:1.

Kauboji su se vratili tri puta na dva pogotka zaostatka, no Egipat onda dolazi do 7:4 i bila je to prednost ispod koje se Hrvatska više na cijeloj utakmici nije vratila.

Može li Hrvatska bolje od ovog protiv Egipta?

Ukupno glasova:

 

Dobro zatvaranje prvog i otvaranje drugog dijela pa pad u ponor

Pobjegli su Egipčani uskoro na šest pogodaka razlike, no probudio se pred prvog dijela hrvatski napad i to smo smanjili na 16:12.

U drugom dijelu odmah smanujemo na 16:13, nakon čega Šipić promašuje zicer za 16:14, odnosno njegov šut obranio je egipatski vratar. I to je zapravo bilo to. 

Počela je nakon toga rasti prednost Egipta, koji je prolazio kroz nevjerojatno šuplju hrvatsku obranu te vratare koji su samo pratili kako im lopte tresu mrežu. U 41. minuti pobjegli su na sedam razlike te do kraja sigurno držali prednost.

Do kraja susreta su Egipčani podigli prednost na devet pogodaka razlike i praktički jednom nogom zakoračili u četvrtfinale.

Hrvatska na ovom susretu jednostavno nije imala obranu, a nakon toga nije njihovu lošu igru uspio ispraviti niti jedan vratar. Bez toga jednostavno ne može biti rezultata.

Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije bio je Marin Šipić sa šest pogodaka, dok su po četiri postigli Glavaš, Karačić i Martinović.

Kod pobjednika je najbolji bio Ramadan sa sedam, dok su Zein i El Deraa postigli po pet pogodaka.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider