Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poznato ime

Zagreb predstavio novog trenera: "Poziv je bio iznenađenje, nisam to očekivao"

Novog trenera već u četvrtak čeka prva utakmica.

Nenad Šoštarić (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Nakon što je praktički cijelu trenersku karijeru proveo u ženskom rukometu, Nenad Šoštarić će karijeru nastaviti na klupi rukometaša Zagreba.

"Šoka" je dijete Zagreba i bivši igrač ovog kluba. Bio je trener zagrebačkih klubova Šparte i Lokomotive, Karbona iz Zaprešića, Sesveta... Bio je izbornik mlađih dobnih skupina reprezentacije Hrvatske, ali i seniorske reprezentacije s kojom je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu.

Kraće vrijeme radio je i u muškom rukometu. Njegovi angažmani u Emiratima bili su vezani za muški klub Al Jazira, a bio je i izbornik muške reprezentacije Jordana.

Od 2016. je vodio rukometašice Lokomotive, a godinu kasnije je preuzeo i žensku reprezentaciju od koje se oprostio prije tri dana u Cazinu pobjedom protiv BiH.

"Nakon povratka iz Emirata 2016. radio sam u Lokomotivi i ženskoj reprezentaciji. Odradili smo lijepe stvari i svima se zahvaljujem koji su me pratili na tom putu. Ostavili smo dobar trag," kazao je u uvodu.

Nije se nadao pozivu Zagreba

"Poziv Zagreba je bio iznenađenje, nisam ga očekivao. Ovo je iskorak, ali i zatvaranje životnog kruga. To je klub u kojem sam počeo igrati, kojem sam proveo praktički cijelu igračku karijeru. Raditi ovdje je izuzetan izazov i odgovornost. Ulazim otvorenog srca, s velikom željom da ostvarimo dobar rezultat. Ovo je velika čast, ja nisam samoreklamer, drago mi je da su prepoznali ono što radim, sada je na meni da to prenesem na igrače," dodao je.

Komentirao je i svoju odluku da nakon niza godina provedenog u ženskom rukometu, preuzme jednu momčad.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić Dalić je najavio promjene: Koga će zvati!? Jesu li igrači Dinama i Hajduka zaslužili pozive? divider

"Zvuči kao floskula, ali rukomet je rukomet. Kod nas je normalno kada ideš iz muškog u ženski rukomet, ali nije kada je obrnuto. Bitno je da svatko od nas radi svoj posao najbolje što može. Moja filozofija je da trener stvara igrače, ali i igrači stvaraju trenere. Nije to jednosmjerna utakmica."

Šoštarić dolazi u momčad koja je u usponu. Nakon što je Slavko Goluža smijenjen, momčad je privremeno vodio Andrija Nikolić osvojivši tri boda u Ligi prvaka.

"Želio sam završiti ciklus s curama, hvala klub zbog toga. Sretan sam što su igrali tri utakmice dobro, sada su sebi i svima pokazali da znaju i da imaju kvalitetu i da mogu igrati dobro. Neće biti nikakvih drastičnih promjena. Nešto ćemo malo mijenjati u kompoziciji treninga. Dobre stvari se ne mijenjaju. Dečki su odradili odličan posao, motivirani su, sada je samo bitno da to držimo i dižemo prema gore."

Novi trener debitira protiv makedonskog prvaka

Prvi izazov ga očekuje u četvrtak, kada u Arenu dolazi makedonski prvak Eurofarm Pelister.

"Pogledao sam nekoliko njihovih utakmica. Mi smo u specifičnoj situaciji. Ovo je utakmica u kojoj smo favoriti. Ja sam rođen u ovom gradu i znam da prizna samo pobjednike, ali i one koje se bore do zadnje sekunde."

Otkrio je i kako bi želio da Zagreb u budućnosti igra.

"Mi moramo zabiti više golova iz kontre i polukontre, više lakih golova. To će biti moj cilj u budućnosti da budemo ekipa koja osim što znamo igrati na 6 na 6, želim da možemo trčati u oba smjera, da se maksimalno brzo vraćamo u obranu. Da možemo iskoristiti svoje potencijale."

Sportski direktor Damir Bičanić je naglasio kako Šoštarića ne treba previše predstavljati.

Ivan Leko Ivan Leko glavni kandidat za klupu prvaka: Želi ga legendarni Vatreni? divider

"Radi se o iznimnom stručnjaku s više od 30 godina trenerske karijere, puno uspjeha i trofeja," naglasio je Bićanić.

Rus se raduje novom izazovu

Ruski rukometaš Timur Dibirov je dodao kako se raduje novom izazovu.

"Siguran sam da ćemo nešto novo naučiti. To će za nas biti samo dodatna energija," kazao je Dibirov koji je prije dolaska u Zagreb devet godina igrao u Makedoniji za Vardar. Osvrbo se i na idućeg suparnika.

"Nije lako debitantu krenuti u Ligi prvaka, no u zadnja dva kola igraju daleko bolje, izgledaju kako momčad. Mi smo u dobroj formi, ali znamo da neće biti lako. Zadnje odlične igre moramo potvrditi, mora se znati tko je gazda u našoj dvorani i u Zagrebu.

Svaku utakmicu idemo na pobjedu uz svo poštovanje i respekt. Jako smo motivirani da vratimo Zagreb tamo gdje pripada. Sigurno će biti dodatan pritisak. Nije isto kada si favorit i moraš, ili kada se ne očekuje previše. Međutim, mislim da smo spremni za taj ispit," poručio je Dibirov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider