Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Napad na Pariz

VIDEO Veliki uspjeh Hrvatske u Beogradu: Sedam medalja, čak tri zlata

S Europskog tekvando prvenstva u Beogradu vratila se hrvatska reprezentacija donoseći čak sedam europskih odličja…

Zlatne medalje osvojile su Lena Stojković i mlada Nika Karabatić, a naslovom prvaka Europe okitio se i Toni Kanaet. S tri zlata i ukupno sedam odličja Hrvatska je osvojila i ekipni naslov prvaka Europe.

Hitna pomoć u Engleskoj Šokantna vijest: Britanski boksač preminuo u ringu nakon nokauta divider

Umorni, ali sretni tekvando reprezentativci predvođeni izbornikom Tonijem Tomasom sletjeli su u Zagreb okićeni novim europskim medaljama. Četiri brončane medalje donijele su Mateja Jelić, Bruna Duvančić i Ivana Arelić, a pridružio im se i Josip Teskera. Marjanašica Lena Stojković osvojila je šesto zlato u nizu.

"Čast mi je biti dio ovog tima koji je stvarno jak. Pokazujemo jedno veliko zajedništvo, jedni druge guramo i potičemo iako je to individualni sport. Također se i u mom klubu uvijek vrijedno radi i nekako rezultati dolaze nakon tih teških treninga i rada. Jako sam sretan i zadovoljna", kaže Leona Stojković.

Ante Budimir Velike vijesti za Vatrene: Ante Budimir se oporavio i spreman je za Euro! divider

Zlato je osvojio i brončani olimpijac iz Tokija 2021., također član splitskog Marjana - Toni Kanaet. Po drugi je put postao prvak Europe i to na dojmljiv način. Bez izgubljene runde, iako je uoči prvenstva još liječio težak lom noge, ali i ruke zbog čega nije izborio nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Jako sam sretan i ponosan pogotovo zato šta je ovo olimpijska godina, a ja propuštam Olimpijske igre, pa je europsko prvenstvo bilo najbitnije za mene. Nema veće sreće od osvajanja najsjajnijeg odličja", kaže Kanaet.

Za kraj smo ostavili najmlađu, Niku Karabatić. 17-togodišnja članica splitskog Marjana u drugom seniorskom nastupu stigla je do prve seniorske medalje. Na putu prema odličju Nika je bila fenomenalna, a u finalu je protiv dvostruke olimpijske pobjednice Jade Jones mirno stigla do prvog seniorskog zlata u kategoriji do 57 kilograma.

"Bilo je treme, uvijek je ima, ali to je neka pozitivna trema koja nas gura da budemo najbolji mogući. Naravno da sam očekivala medalju, znam koliko vrijedim i koliko mogu, ali nije bilo nimalo lagano. Dala sam sve od sebe i, eto, rezultiralo je zlatom", kaže mlađahna borkinja.

Posebne tajne dugogodišnjih uspjeha tekvando reprezentacije nema, ističe izbornik Toni Tomas, koji već 13 godina vrlo uspješno vodi hrvatsku reprezentaciju.

"Prije svega dobro detektiramo sportaše i imamo dvije stvari koje su važne , a to je kemija koja vlada u ekipi između sportaša trenera i konkurencija. Nastojim da su jedan drugome konkurencija, da se svi trude i rade, te da izvlače ono najbolje iz sebe."

Hrvatska tekvando reprezentacija imat će 3 predstavnika na Olimpijskim igrama, a izbornik Tomas se nada kako će se i iz Pariza vratiti s najsjajnijim odličjima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider