Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NOVOSTI IZ KÖLNA

VIDEO Rukometaši danas nisu trenirali, Duvnjak je lošije nego jučer, a čeka nas najsnažnija momčad prvenstva

Iako se na prvu možda ne čini tako, u našoj rukometnoj reprezentaciji atmosfera pred susret protiv Mađarske je vrlo dobra

Iz Kölna se dan nakon utakmice Europskog rukometnog prvenstva protiv Francuske javio reporter Dnevnika Nove TV, Marko Šepat.

On je otkrio kako reprezentacija danas nije trenirala, no u neformalnom razgovoru s izbornikom, kojeg je susreo u hotelu, saznao je kako je to bila njegova odluka.

Reprezentaciji je dobro došao odmor

"Rekao mi je da je njegova odluka da ne bude treninga. Objasnio je da ne mogu ništa novoga naučiti u jednom treningu. To je svakako dobra odluka jer im je dobro došao odmor. Iskoristili su dan da predahnu i prošetaju, ali oni su profesionalci, mnogi od njih išli su u teretanu, a trenutno imaju video analizu Mađarske koja nas čeka sutra", rekao je Šepat, dodavši dio s konferencije za medije:

Miguel Martins i Paulo Pereira Portugalci srušili još jednog favorita, reprezentacija naših susjeda sve dalje od polufinala divider

"Pričali smo o stanju Domagoja Duvnjaka koje ne ide na bolje. I dalje ima temperaturu, izgledno je da će propustiti i Mađarsku. Pitao sam izbornika hoće li s obzirom na probleme s Duvnjakom i izostanak Martinovića pozvati nekog novog igrača, jer je sad pala kvaliteta i suzila se rotacija, rekao je da neće."

Još uvijek žal za barem bodom

Ono glavno je ipak Šepat odradio u razgovoru s izbornikom nakon konferenciije za medije, gdje je prva tema bio poraz protiv Francuske.

"Velika je šteta, bilo je realno uzeti bod. Sami smo sebe doveli u situaciju da napravimo jednostavne greške koje su oni iskoristili da nas iskontriraju i zabiju na prazan gol. Ali, to ćemo brzo zaboraviti. Francuzi su sila, ali mi smo pokazali da možemo igrati na tom nivou", rekao je izbornik, okrenuvši se ključnim trenucima:

Presudne su bile greške kod 27:26, imali smo dvaput igrača više, a dali smo im loptu u ruke, nakon čega su nam zabijali na prazan gol. To nam se ne bi smjelo događati, ali što da radimo, trebamo naučiti na tome i u nove utakmice ući s više koncentracije."

Luka Cindrić i Zvonimir Srna Šalabahter za Mađare: "Imamo iskustvo iz Lige prvaka protiv njih, sigurno ćemo nešto iskoristiti" divider

Pitanje je kako popraviti igru s čovjekom više, koja nam je veliki problem i stvara se dojam da u njoj gubimo čak više lopti nego kad se igra šest na šest.

"Mora biti mjesta za napredak, ali nemaš više vremena trenirati i uigravati. Mi to možemo, samo moramo pustiti tu loptu oko zone. Ne smijemo se zabijati u strane prema krilima nego održati širinu igre. To će analizirati i nadam se da će već iduću utakmici biti bolje", rekao je s nadom.

Duvnjak je lošije nego jučer

Objasnio je i zašto nije bilo treninga.

"Već im je dosta utakmica, nakupilo se umora, malo su duže spavali. Regenerat ćemo se, pogledati par puta video pripreme za Mađarsku i to je to."

Nažalost, potvrdio je kako ćemo još jedan susret biti bez Domagoja Duvnjaka, ali uz nadu da bi za Island kapetan mogao biti spreman.

Köster postiže posljednji pogodak Gledamo li domaćinsko suđenje? Europa luduje na posljednji napad njemačke reprezentacije! divider

"Duvnjak nije dobro, danas još lošije nego jučer. Ima visoku temperaturu i bolove u mišićima, ali obično je taj predzadnji dan najgori i onda krene na bolje. Vjerujem da će biti tako", nada je u njegov povratak.

Protiv Mađara nam treba naša igra

Još za kraj, najava Mađarske, koja je odigrala sjajni prvi krug i prenijela dva puta, no jučer su izgubili od Austrije.

Luka Cindrić i Zvonimir Srna Hrvatska više nema izbora: Utakmica u subotu bit će krucijalna, evo rasporeda divider

"Još uvijek je sve u našim rukama i to je lijepo. Mađarska je fizički možda i najjača reprezentacija na ovom turniru. Ogromni ljudi. Sve dvometraši u obrani. Moramo im se suprotstaviti našim oružjem, našom igrom, brzom tranzicijom i onda će biti lakše zabijati golove. S njima se hrvati 1 na 1 će biti teško izvodivo, ali mislim da smo u kompletu bolja momčad od njih. Trebat će puno angažmana i spremnosti na borbu", najavio je Perkovac.

Utakmica protiv Mađarske prva je od tri naše utakmice koju možemo zvati eliminacijskim. U svakoj do kraja, ako želimo u polufinale, moramo tražiti pobjedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider