Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SVAŠTA SE TU DOGODILO

Gledamo li domaćinsko suđenje? Europa luduje na posljednji napad njemačke reprezentacije!

Rukometna reprezentacija Njemačke u važnom je susretu savladala Island rezultatom 26:24, no puno se nakon utakmice govorilo o njihovu posljednjem napadu.

Köster postiže posljednji pogodak (Foto: Afp)

U samoj završnici cijelim tijekom vrlo izjednačene utakmice Europskog prvenstva između Njemačke i Islanda, domaćin prvenstva uspio se odvojiti i sačuvati prednost te slaviti rezultatom 26:24.

Veron Načinović i sudac Jesu li suci oštetili Hrvatsku kad se lomila utakmica? Evo što je flopping zbog kojeg smo dobili isključenje divider

Time su Nijemci ostali među glavnim kandidatima za prolazak u polufinale, no mnogi smatraju da su za to u samoj završnici imali pomoć sudaca.

Suci nisu vidjeli razlog za pasivan napad

Tu se misli na njihov posljednji napad, koji se dogodio nakon što su Islanđani 40-ak sekundi prije kraja smanjili na jedan pogodak razlike.

Nijemci su izveli loptu s centra, a onda su odradili nekoliko dodavanja praktički po središnjoj liniji, uz čak dva povratna dodavanja, od čega je jedno išlo i u njihovu polovicu terena.

Luka i Nikola Karabatić Karabatić protiv Hrvatske ispisao povijest i poručio: "Igram tako da me boli ona stvar hoću li nešto promašiti" divider

Suci im nisu oduzeli loptu, čak ni podigli ruke za pasivni napad. Kad su pokušali poslati loptu naprijed, jedan igrač Islanda presjekao je pas, ali nije uspio zadržati loptu koja je otišla u aut.

Posljednjih 15 sekundi posebna su priča

Onda je tek uslijedio pravi show. Lopta je izvedena unazad do Jurija Knorra, koji je krenuo bježati natrag, što je već samo kršenje pravila igre, a onda se još okliznuo te završio na podu. Začudo, ni to nije suđeno kao koraci, nego je Knorr poslao loptu do Köstera, koji je prošao obranu Islanda i postigao konačni pogodak.

Mađarska - Austrija Austrougarski derbi u hrvatskoj skupini ponudio ludi rasplet: Naši susjedi tuguju, hit Eura slavi! divider

Cijelu tu završnicu možete vidjeti OVDJE i uvjeriti se sami, odnosno procijeniti je li Nijemcima trebala biti oduzeta lopta.

Kao ogledni primjer prisjetit ćemo se utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva odigrane prije godinu dana, između Norveške i Španjolske. Provjerite zašto je Norvežanina oduzeta loptu pet sekundi prije kraja, što je rezultiralo time da su ostali bez polufinala. To pogledajte OVDJE.

Domaćinsko suđenje? Vama na sud!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider