Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
OSTALI SMO ŠOKIRANI

Jesu li suci oštetili Hrvatsku kad se lomila utakmica? Evo što je flopping zbog kojeg smo dobili isključenje

U 51. minuti susreta Hrvatske i Francuske, Dika Mem je isključen zbog prekršaja, a Veron Načinović zbog tzv. "floppinga".

Veron Načinović i sudac (Foto: Profimedia)

Puno drame ponudila je rukometna utakmica Europskog prvenstva između Hrvatske i Francuske, koja je završila pobjedom vicepraka svijeta rezultatom 32:34.

Izbornik Perkovac i naši rukometaši Perkovac: ''Sretan sam zbog ovih dječaka, ali i tužan zbog svih gluposti koje smo napravili" divider

No, mogla je ona otići na drugu stranu, samo da su neke sitnice odrađene drugačije. Poput onoga što se dogodilo na samom isteku 51. minute susreta, pred francuskim golom. Rezultat je tada bio 27:26 za Francuze.

Simulacija prekršaja koji je dosuđen!?

Luka Cindrić odigrao je loptu na crtu za Verona Načinovića, kojeg je s leđa povukao Dika Mem. Suci su odmah prekinuli igru i donijeli naoko nevjerojatnu odluku.

Mem je očekivano isključen na dvije minute zbog prekršaja, no isključenje je dobio i Načinović. Objašnjenje je bilo kako je riječ o "floppingu".

Mnogi su se odmah pitali što je to flopping, a objašnjenje je da se radi o simuliranju, odnosno iznuđivanju prekršaja.

Dominik Kuzmanović Fenomenalni Kuzmanović poslije utakmice života oduševio skromnošću: "Manje su bitne moje obrane" divider

Jedino nam onda nije jasno kako se ovdje dogodilo iznuđivanje ako je prekršaja bilo i ako je upravo zbog njega francuski šuter poslan na dvije minute iz igre.

Što se točno dogodilo i o kakvom je floppingu riječ, pogledajte OVDJE.

Hrvatska je zbog Veronova isključenja iduća dva napada zaigrala bez vratara, što su Francuzi iskoristili tako što su naše dvije tehničke greške kapitalizirali pogocima na prazan gol, čime su pobjegli na tri pogotka prednosti, koje Hrvatska do kraja više nije uspjela nadoknaditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider