Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakva drama...

Austrougarski derbi u hrvatskoj skupini ponudio ludi rasplet: Naši susjedi tuguju, hit Eura slavi!

Mađarska i Austrija odmjerile su snage u skupini I na Europskom rukometnom prvenstvu.

Mađarska - Austrija (Foto: Afp)

U prvoj utakmici skupine I Europskog rukometnog prvenstva reprezentacija Austrije pobijedila je Mađarsku s 30:29 (17:17).

Senzacionalni Austrijanci, koji su u prvom krugu u skupini B bili neporaženi (svladali Rumunjsku, remizirali s Hrvatskom i Španjolskom) sada su došli do rezultata kojim su još jednom iznenadili rukometni svijet.

Prije početka Europskog prvenstva nitko ih nije uopće vidio u drugom krugu, malo je bilo onih koji su smatrali da mogu eliminirati Hrvatsku ili Španjolsku, a oni ne samo da su prošli nego evo trenutno imaju tri boda na svom kontu u ovoj skupini drugog kruga.

Austrija za pobjedu zabila s igračem manje 20 sekundi prije kraja

Najveća senzacija prvenstva je prvi puta povela sredinom drugog dijela, a ponovno su u dramatičnoj završnici pokazali sigurnost i spretnost.

Fazekas je 46 sekundi prije kraja izjednačio na 29:29, a austrijski bek Meusburger zaradio isključenje. No, i s igračem manje Mikola Bilyk je 20 sekundi prije kraja postigao pobjednički gol za novu senzaciju momčadi Aleša Pajoviča.

Kod Austrijanaca je Bilyk zabio osam golova, a Lukas Huteček i Robert Weber po 6, dok je Mađare predvodio Bence Bahidi s četiri gola.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider