Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NAJUGODNIJE IZNENAĐENJE

Portugalci srušili još jednog favorita, reprezentacija naših susjeda sve dalje od polufinala

Rukometaši Portugala ostvarili su drugu veliku pobjedu u nizu, savladavši reprezentaciju Slovenije.

Miguel Martins i Paulo Pereira (Foto: Afp)

Nakon što su prvi krug Europskog prvenstva završili porazom od deset pogodaka razlike u susretu protiv Danske, rukometaši Portugala u drugom krugu igraju furiozno.

U srijedu su ugodno iznenadili pobjedom nad Norveškom, a sad su savladali i momčad koja je u drugi krug prenijela dva boda iz jake skupine, reprezentaciju Slovenije.

Portugalski atomski rukomet ponovno na djelu

Igrači izbornika Paula Pereire slavili su rezultatom 33:30, u susretu gdje su se sredinom drugog dijela odvojili te zadržali tu prednost do kraja.

U golovima prepunom prvom dijelu, Portugalci su se prvi odvojili te došli do prednosti 10:6, no Slovenci su se uspjeli vratiti i povesti, da bi krajem poluvremena ipak pokleknuli te se na odmor otišlo s rezultatom 17:18.

Portugalci su u drugi dio odlično krenuli, a odvojiti su se uspjeli točno na sredini, kad su poveli 28:23. Uslijedio je novi pokušaj povratka Slovenije te su došli čak na samo pogodak zaostatka. Nešto više od pet minuta prije kraja bilo je 29:28, no Portugalci su onda zabili tri gola u nizu i riješili se neizvjesnosti za završnicu susreta.

Slovencima tek teorija, Portugal po polufinale u izravnom ogledu

Najbolji strijelac u redovima Portugala bio je Martim Costa, koji je zabio čak 11 pogodaka. Pratio ga je Leonel Fernandez s pet, uz stopostotnu učinkovitost.

Kod Slovenaca se iskazao Borut Mačkovšek sa sedam pogodak, dok je pet dodao Nejc Cehte. Portugalski vratari, koji uglavnom dijele minutažu, upisali su 13 obrana, a slovenski dvije manje.

Slovenija je sad u teškoj situaciji. Imaju dva boda koja su prenijeti iz susreta protiv Norveška, a slijede im susreti protiv Danske i Nizozemske.

Portugalci su trenutno na četiri boda i praktično su izborili situaciju u kojoj će se protiv Šveđana izravnim susretom boriti za mjesto u polufinalu. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider