Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zbog ozljede pauza dva mjeseca

Tin Srbić u Dnevniku Nove TV: "San je olimpijsko zlato, a za to sam sposoban"

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić vratio se u Hrvatsku nakon osvajanja svjetskog srebra na preči, unatoč činjenici da je u finalu nastupio s ozljedom.

Tin Srbić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako je u finalu nastupio s ozlijeđenim zglobom zapešća, hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na preči na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu i pritom izborio nastup na Olimpijskim igrama iduće godine.

Svjetski prvak iz Montrela 2017. godine, zbog ozljede je morao vježbati s nižom početnom ocjenom, ali je vrlo preciznom izvedbom zaradio ukupnu ocjenu 14,666 bodova, što je bilo dovoljno za srebrno odličje.

Tin je u četvrtak navečer bio gost Dnevnika Nove TV, u kojem je objasnio tajnu svog čudesnog nastupa s obzirom na probleme s ozljedom.

Tin Srbić u Dnevniku Nove TV Tin Srbić u Dnevniku Nove TV

* Kako se osjećate nakon nekoliko dana od osvajanja svjetskog srebra?

"Još uvijek sam prazan emotivno. Cijeli sam život sanjao da ću otići na Olimpijske igre. Nakon što sam to ostvario, nekako sam se ispraznio i još se nisam oporavio da bih to proslavio."

Ivan Rakitić (Foto: AFP) Novi problemi za Rakitića? Uoči gostovanja kod Eibara jedini koji nije trenirao divider

* Što je s rukom? O kakvoj je ozljedi riječ?

"Oštećen je ligament, ali nije puknuo do kraja. Imam dva mjeseca terapija, a doktor je rekao da će nakon toga sve biti ok."

* Najveći uspjeh hrvatske gimnastike na olimpijskim igrama je srebro Filipa Udea. Hoće li se to promijeniti iduće godine?

"Ne dajem velike izjave. Moj cilj i san je zlato. Znam da sam sposoban i nadam se da ću popraviti uspjeh Filipa Udea i njegovo srebro."

gol expired UEFA kaznila Dinamo zbog divljanja navijača kod Manchester Cityja divider

* S 23 godine imaš svjetsko zlato i još dva srebra sa svjetske i europske smotre. 

"Mogao sam samo sanjati da ću jednog dana jedan od tih rezultata ostvariti. Da mi je netko prije nekoliko godina rekao da ću uzeti samo jednu od medalja koje sam osvojio, rekao bih mu "uspori malo."

* Kakav je plan do Olimpijskih igara u Tokiju i koliko ga je ozljeda promijenila?

"Plan je bio odradit jedno natjecanje prije Europskog prvenstva koje je u svibnju i nakon toga otići na Olimpijske igre u Tokiju. Ozljeda nije ništa promijenila po tom pitanju."

Thomas Muller i Niko Kovač (Foto: AFP) Nakon što je ikona današnjeg Bayerna poludjela, Kovač javno priznao: "Pogriješio sam" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider