Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Analiza Vedrana Zrnića

Šteta zbog one odluke sudaca, ali griješili smo previše: Hrvatska itekako ima što pokazati

Francuska je bila bolja od Hrvatske, a na utakmicu se osvrnuo Vedran Zrnić.

Vedran Zrnić, komentar s desnog krila (Foto: Cropix/Gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Europskom rukometnom prvenstvu

Slažem se s izbornikom Perkovcem u izjavama nakon utakmice. Vidi se da su igrali malo netipično za Francuze, imali su problema u obrani i nisu stajali čvrsto u obrani, ali poznajući njih, u svakom turniru idu i penju se u formi. Ovo nije njihova prava izvedba.

Naravno da smo i mi pridonijeli svojom dobrom igrom da bude neizvjesno rezultatski. Odigrali su 5-1 obranu kada smo mi vodili 7:5 i nekako sam imao osjećaj da su u napadu rješavali lagano našu obranu. No kada je došao Kuzmanović i kada je ušao Maraš, mi smo počeli igrati.

Kuzmanović svjetska klasa

Bilo je puno grešaka za jednu takvu utakmicu, pohvalio bih i Mandića na početku utakmice, a igrač utakmice bio je Kuzmanović. Dokazao je da je svjetski vratar koji ima veliku budućnost i mora samo ovako nastaviti. Bio je fenomenalan, držao je ekipu, ali imali smo 16 tehničkih pogrešaka.

Prije utakmice rekao sam jednom svome prijatelju da će nas Francuzi ili razvaliti ili će biti na gol do kraja utakmice. Šteta zbog one odluke suca na 21:20 koji je rekao da je Načinović simulirao. To je totalno pogrešna odluka, onda ne možeš dati dvije minute za taj prekršaj.

Dominik Kuzmanović Dominik Kuzmanović (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Imamo problema, ali i puno toga što možemo pokazati

Smeta mi i što je Kaleb rekao da nemamo idealno rješenje na igrača više, to nas je u nekoliko situacija skupo koštalo. Međutim, što je tu je, ostaje žal da nismo pobijedili ili barem odigrali neriješeno. Koliko znam, moramo dobiti ostale tri utakmice, to nije nemoguće s ovakvom igrom.

Ta se mladost vidjela kod euforije Maraša kada je zabio četiri sjajna gola. Imao je potom dva prerana šuta. Treba imati više koncentracije i ne uzimati takve šutove, treba mu se otvoriti za šut. Vidjelo se da im nedostaje iskustva, ali pokazalo se da imamo itekako što pokazati. On, Kuzmanović, Srna… Jelinić je bio dobar u kontrama.

Opet se dogodilo da je stigla viroza, Duvnjak se razbolio. Teško je vrijeme i treba na to pripaziti.

Karabatić je još jednom pokazao da može još štogod pokazati. Oni su sjajni i igrači koji su pokazali da su najbolji uz to su najplaćeniji, ali naša mladost od Srne, preko Klarice, do Maraša i Glavaša, svi su pokazali da se mogu nositi s jednom ovakvom Francuskom.

Neću o imenima kod Mađara, ali oni imaju slabiji mentalitet nego mi. Ulažu puno u rukomet, ali nisu uspjeli dobiti prave talente. Mislim da oni nas u važnoj utakmici nikada nisu dobili. Jači smo po karakteru i odlučnosti, a nakon Francuske opet smo izišli puni samopouzdanja. Mislim da ne bismo trebali imati problema s Mađarima.

Moramo biti optimisti da možemo pobijediti Mađarsku i Island te se na kraju potući s Njemačkom pred 22 tisuće ljudi. Uvijek ima nade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider