Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
majstor!

Hrvatsko čudo iz Dugog Sela: Završio je u bolnici pred Euro, uspio je doći i oduševio rukometni svijet

Dominik Kuzmanović bio je hit na vratima Hrvatske protiv Francuske.

Dominik Kuzmanović (Foto: Afp)

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. U prvom susretu skupine I, drugog kruga EP-a, Francuska je u Kölnu slavila 34:32 (18:18).

Odličan je bio vratar Dominik Kuzmanović s 13 obrana, mogao je mladić iz Dugog Sela postati i junak velike pobjede, no za nju je ipak trebalo više prikazati.

Kuzmanović je za Hrvatsku debitirao prošle godine na Svjetskom prvenstvu, a tek je prava budućnost pred njim. Skoro je i otpao za Euro zbog bolesti, čak je bio i u bolnici pred natjecanje, no uspio se vratiti.

Dominik Kuzmanović Francuzima drama: Hrvatska izgubila prvu utakmicu, ali dobila sjajnog Kuzmanovića! divider

Njegov hobi je, zanimljivo, ronjenje. Obožava roniti, a unatoč rukometu nije zaboravio na obrazovanje, prije tri godine završio je gimnaziju.

Prije četiri godine napravio je i velik iskorak u svojoj mladoj karijeri, potpisao je za RK Nexe, koji je u uzlaznoj poziciji na rukometnoj karti Europe.

Kuzmanović je majstor za sedmerce, pokazao je to već u seniorskoj reprezentaciji.

Svoju rukometnu karijeru gradio je u matičnom Dugom Selu.

"S rukometom sam se počeo baviti dosta rano, već u petoj godini, nakon što je stariji brat počeo s treninzima. Tada sam odlučio da ću igrati na poziciji golmana te smo mukotrpnim treninzima stvorili odličnu ekipu u mini rukometu, a kasnije smo nastavili s vrhunskim igrama i u starijim selekcijama. Tako smo s kadetima nekoliko puta osvojili prvenstvo Hrvatske'', rekao je Kuzmanović nakon potpisa za Nexe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider