Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ANALIZA VEDRANA ZRNIĆA

Sigurdsson je oživio Cindrića i pogodio s Duvnjakom: Brzo je detektirao naše probleme

Vedran Zrnić za gol.hr analizira pobjedu Hrvatske protiv Njemačke.

Analiza Vedrana Zrnića (Foto: AFP/gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr analizira utakmice hrvatske rukometne reprezentacije

Ovo protiv Njemačke je bilo fenomenalno odrađeno. Prvenstveno svaka čast treneru koji je u deset dana složio ekipu. Vidi se na našim igračima da su zadovoljni s njegovim pristupom. Izbornik je u kratkom treneru detektirao naše probleme i napravio sjajnu taktiku.

Možda to netko ne može reći, ali ja mogu jer sam radio sa skandinavskim trenerom, Alfredom Gislasonom, sadašnjim izbornikom Njemačke.

Važna je stvar da je oživio Cindrića koji nije četiri godine igrao u reprezentaciji kako treba, a ima kvalitetu. Cindrić je zamijenio Duvnjaka u trenucima kada se zatvara utakmica. Sjajno je pogodio izbornik, osobito za Cindru koje sam ga kritizirao, ali mogu reći da mu je ovaj izbornik našao žicu i probudio ga.

Počeli smo 5-1 obranu, bez obzira jer smo pali u drugom dijelu, to je normalno, nismo mogli očekivati da ćemo igrati na istoj razini. Zadnjih 15 minuta stavio Gojuna da pojača obranu. Malo smo padali na desnoj strani, ali netko je od njih morao šutirati. Spustili smo Wolffa na mali broj obrana. Vidi se da je to sada zajedništvo i da smo se u kratkom vremenu posložili.

Pripreme zbog Duvnjaka, a onda ulazak u pravi trenutak

Što se tiče uloge Duvnjaka, to je jedna fenomenalna odluka. Rodilo mu se dijete, došao je zadnji dan priprema pa smo odradili utakmicu bez njega. Čim je Srna pao, izbornik je stavio Duvnjaka, odigrao je svoju rolu.

Martinović nam je nedostajao na Euru, ali nije imao sreće jer se na zadnja dva prvenstva ozlijedio. Ima deficit u obrani, vidjeli smo to protiv Austrije, tu moramo naći rješenje, ali danas je od osam golova sam sebi namjestio barem četiri. To je sjajno! Dosta mu je i Cindrić napravio prostora i ta njihova suradnja je odlična.

Ima par trenera koji su mi rekli: ''Pazi, Zrna, tko uzme reprezentaciju i tko će ju znati posložiti, pobrat će vrhnje.''

Mi imamo kvalitetu i trebao nam je ovakav čovjek. Čestitke i Savezu koji se odlučio na potez stranog trenera. Jednostavnost sporta je i da i laik vidi da su se dogodile promjene. Najteže je napraviti da je funkcionira, danas je to bilo tako. Svi su bili dobri.

Mislim da uz sve to možemo daleko, ovo će nas ganjati na sljedećim turnirima.

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

Što može Hrvatska na OI u Parizu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider