Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Težak zadatak u nastavku turnira

Hrvatska je doživljavala i teže poraze, ali nemoć protiv Egipta ostavlja gorak okus u ustima

Poraz od Egipta 31:22 zaista je bio bolan, ali bilo je i većih poraza u povijesti rukometne reprezentacije.

Hrvatska rukometna reprezentacija (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je Svjetsko prvenstvo bolnim porazom 31:22 od Egipta.


Razočaravajuća predstava Kauboja u prvoj utakmici prvenstva koju su gotovo svi najavljivali kao finale zbog potencijalnog dobrog ždrijeba kojeg nosi pobjeda. Naši reprezentativci nisu nažalost nisu uspjeli, a gorak okus u ustima ostavlja dojam nemoći protiv Egipta.

Domagoj Duvnjak Duvnjak: ''Dogodio nam se totalni blackout, žao mi je navijača koji su došli'' divider


Neki bi rekli da smo prije kroz reprezentacije poput Egipta rutinski prolazili, ali ovih -9 nije kraj svijeta. Naime, pamtimo puno bolnije i razlikom veće poraze naših Kauboja.

 

Ruse iz 1998. pamtimo

Najveći poraz na velikim natjecanjima bio je 1998. godine kada su nas Rusi ponizili na Europskom prvenstvu u Italiji, čak 15 razlike je bilo na semaforu na kraju utakmice, a ako vam današnja 22 pogotka izgleda malo, tada smo postigli samo 14 golova.

Hrvatska - Egipat - 4 Horvat nakon utakmice: ''Razmahali su se, a nama ništa nije polazilo za rukom, sada se moramo čupati'' divider

Kada se radi o SP-u, onda ne moramo ići daleko u prošlost, samo prije dvije godine Danci su bili bolji 38:26. Bilo je to Svjetsko prvenstvo baš u Egiptu kojeg su obilježili ludi testovi na koronu zbog kojih smo itekako patili.

Horvat mora preuzeti odgovornost

Izbornik i svi reprezentativci su nakon utakmice spominjali isto - nismo bili agresivni u obrani. Horvat će morati poraditi na tom segmentu igre, ali ako ne ide u obrani, zašto je napad izgledao tako statično?

Filip Glavaš protiv Egipta Filip Glavaš pokušao pronaći razlog poraza: "Ništa nije funkcioniralo, nismo napravili niti jedan pravi faul" divider

Nadamo se da će se naši reprezentativci rekuperirati tijekom dva dana odmora, nakon propuštenih Olimpijskih igara u Tokiju, hrvatski rukomet si ne može dozvoliti da nas opet ne bude na najvećoj sceni dogodine u Parizu.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider