Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
podržao gipsa

Rudić o mirovinama: "Političari su uz nas samo kad osvojimo nešto. Manjak poštovanja prema trenerima je manjak prema sportu"

Ratko Rudić je podržao Antu Kostelića koji se javno pobunio oko trenerskih mirovina.

Anti Kosteliću kritikama zbog malih mirovina pridružio se i legendarni hrvatski trener Ratko Rudić. Kako se sustav odnosi prema trenerskim stručnjacima Rudić je otkrio u razgovoru s Ivanom Čorkalom u Dnevniku Nove TV.

''Treneri se ne vrednuju dovoljno''

''Ja prvo moram dati jednu ispravku, ne radi se o mirovinama. Ja sam također u mirovini i moja mirovina određena s brojem godina koje sam radio u Hrvatskoj i mirovina odgovara tome. Nije riječ o tome već o valoriziranju rezultata vrhunskih trenera i rješavanju njihovog statusa. Naime, vrhunski treneri su centralne figure u jednom sportskom sustavu, oni su glavni pokretači i organizatori, programiraju i prave strategiju i na kraju stvaraju uvjete da se dođe do vrhunskih sportskih rezultata. Mislimo da se to ne vrednuje dovoljno i da treneri nemaju adekvatan status'', rekao je Rudić pa dodao:

gol expired Trener Hajduka: "Mene su moji igrači iznenadili, a u drugom dijelu se igrao tenis" divider

''Kada se došlo do rezultata svi su političari uz nas''

gol expired Vijest koja će razveseliti navijače: Niko Kranjčar vraća se u hrvatski nogomet divider

''Čuo sam da je u novom zakonu u sportu predviđeno neko rješenje o pitanju kojeg smo mi postavili. U tom trenutku nemam gotovih rješenja, ali treneri su postojali u prijedlogu za naknade za sportske rezultate koje su ostvarili sportaši, poslije je postojao prijedlog od strane olimpijaca i sportaša. Isto tako za vrijeme vlade Milanovića su nestali treneri. Vrhunski smo dok radimo, ali u miru smo dok ne postojimo. Treneri nisu ništa dobili, a sportaši jesu. Nisu u pitanju iznosi, u pitanju je jedno priznanje jer smo mi Hrvatskoj donijeli vrhunske sportske rezultate. Kada bi došlo do rezultata svi su političari bili blizu nas i mi smo očekivali da će se to riješiti. Mislim da bi trebali imati status koji bi trebao biti puno bolji. Manjak poštovanja prema trenerima je manjak prema sportu.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider