Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
legendarni ante kostelić

Stvorio je Janicu i Ivicu, a Hrvatska mu to vraća smiješnom mirovinom

Ivica tvrdi da je njegov otac bolji trener nego prije 20 godina kada je stvarao povijest hrvatskog skijanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kostelići su jedna od najuspješnijih sportskih obitelji svih vremena, a za sve te uspjehe zaslužan je Ante Kostelić, koji je stvorio Janicu i Ivicu.

U zemlji bez ozbiljnog skijališta legendarni Gips Hrvatskoj je podario dvije sportske ikone. Janica i Ivica u karijeri su osvajali olimpijska i svjetska zlata, velike kristalne globuse, rušili su brojne rekorde…, a zbog njih su milijuni Hrvata pozorno pratili skijanje.

Nakon više desetljeća na skijaškim stazama 82-godišnji Ante Kostelić otišao je u mirovinu prije nekoliko dana. Gips više neće biti trener braći Kolega, odlučeno je u Hrvatskom skijaškom savezu. Završila je tako jedna od najtrofejnijih trenerskih karijera u hrvatskom sportu.

gol expired Bojan Bogdanović još jednom odličnom predstavom vratio Jazz na vrh NBA lige divider

"Žao mi je. Mislim da je otac još mogao nastaviti. Nije mu svejedno, ali je prihvatio odluku. Što može?" rekao je Ivica Kostelić.

Iako je htio još dati hrvatskom skijanju, Ante sada mora prisilno uživati u zasluženoj mirovini, ali Hrvatska mu nije zahvalila na najbolji način. Ante je u intervjuu za HRT otkrio da će primati mirovinu od 2500 kuna, što je smiješan iznos za takvu legendu hrvatskog sporta.

gol expired Đoković otkazao Madrid i stigao u BiH: Opet puni energiju na bosanskim piramidama divider

''U društvu koje ne može valorizirati ono što si radio ili ne može slijediti i dati o tome određeno mišljenje i ocjenu, u takvom je društvu čovjek kao ja, ili netko drugi, izgubljen. Kako ja mogu biti zadovoljan, kad oni koji ocjenjuju nisu zadovoljni? Onaj tko je mene degradirao iz vrhunskog trenera u nekakvog drugog, znači da nije zadovoljan mnome. Zar tebi nije neugodno da čuješ da ću ja npr. imati penziju od dvije i pol tisuće kuna?'' kaže Ante Kostelić, a Ivica je dodao:

''Sa sigurnošću mogu tvrditi da je bolji trener danas nego što je bio prije 20 godina. Kako je stario, polako se mijenjao i odnos prema treningu. Bio je i ispred svog vremena i iza svog vremena, a njegov pristup treningu uvijek će biti aktualan.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider