Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zaiskrilo na SP-u

Razmažene danske zvijezde razjarile Šveđane: "Zašutite, sigurno možete podnijeti dvosatni let"

Ovog petka igra se polufinale Svjetskog prvenstva između Danske i Španjolske u poljskom Gdanjsku.

Danska rukometna reprezentacija (Foto: Afp)

Danski rukometaši razbili su Mađarsku sa 17 golova razlike (40:23) i osigurali plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Za finale će igrati protiv Španjolske, a utakmica će se igrati u poljskom Gdanjsku, što im nikako nije po volji.

Već su neko vrijeme danski mediji, ali i rukometaši kalkulirali gdje će igrati polufinale Svjetskog prvenstva. Nadali su se da će Egipćani izvesti još jednu senzaciju i izbaciti Šveđane kako bi oni mogli igrati u Stockholmu, ali sinoć je stigla vijest koja je razočarala danski rukomet.

Hrvatski krvnik nije imao dovoljno snage za još jednu senzaciju, dalje su prošli Šveđani, koji će tako pred svojim navijačima tražiti prolaz u finale protiv Francuske, dok će se Danci preseliti u poljski Gdanjsk.

Danska Ovo su polufinalni parovi Svjetskog prvenstva: Čeka nas pravi spektakl divider

Takve kalkulacije žestoko su razjarile švedskog novinara i kolumnista Patricka Ekwalla, koji već godinama prati europski, ali i svjetski rukomet. U kolumni za list Expressen napisao je da se Danci nemaju na što žaliti, piše TV2:

"Dancima je bilo ugodno u Malmöu jer su imali polusatno putovanje preko mosta do Švedske. Utakmice su igrali na domaćem terenu pred 10 tisuća svojih navijača, i to utakmice koje su vjerojatno mogli pobijediti s izbornik Nikolajem Jacobsenom na vratima", napisao je švedski novinar pa dodao:

Norveška - Španjolska Norveška nezapamćenim kiksom prokockala već praktički osigurano polufinale, Španjolska prošla nakon dva produžetka divider

"Siguran sam da Mikkel Hansen i Danska mogu podnijeti dvosatni let prije polufinala, kada imaju lagani četvrtfinalni dvoboj protiv Mađarske. Zato, Danci, zašutite. Dosad ste živjeli luksuzno", zaključio je ogorčeni švedski novinar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider