Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odigrane sve utakmice

Ovo su polufinalni parovi Svjetskog prvenstva: Čeka nas pravi spektakl

Večeras su odigrane sve utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva u rukometu.

Danska (Foto: Afp)

Odigrane su sve četvrtfinalne utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva. U posljednjem susretu Francuska je uvjerljivo svladala Njemačku (35:28), dok su Šveđani izbacili Egipt (26:22).

To znači da će Francuzi u polufinalnom susretu igrati protiv jednog od domaćina turnira, Šveđana, dok će se u drugom polufinalnom paru sastati Danska i Španjolska.

U pobjedi Šveđana najefikasniji je bio Niclas Ekberg sa šest pogodaka, a po četiri su postigli Lukas Sandell i Eric Johansson. Kod Egipćana su najbolji strijelci sa po pet golova bili Hassan Kaddah i Mohsen Mahmoud.

Francuzi su otpor Nijemaca slomili u drugom poluvremenu, a strijelce pobjedničke reprezentacije su predvodili Nedim Remili i Ludovic Fabregas sa po pet pogodaka svaki. U Njemačkoj je najefikasniji sa šest golova bio Johannes Golla.

Danska je pregazila Mađarsku s čak 17 golova razlike (40:23) i tako ispisala rukometnu povijest. To je najveća danska pobjeda u nokaut fazi svih vremena, a to se odnosi na Europsko i Svjetsko prvenstvo, ali i Olimpijske igre.

Danska Danski stroj melje sve pred sobom: Prošli u polufinale i srušili nevjerojatan rekord Francuza divider

Zato smo u susretu Norveške i Španjolske vidjeti dramu koju je teško opisati riječima. Imali su Norvežani pobjedu u džepu, loptu i posljednji napada, ali su napravili nevjerojatnu pogrešku i sve prokockali.

Norveška - Španjolska Norveška nezapamćenim kiksom prokockala već praktički osigurano polufinale, Španjolska prošla nakon dva produžetka divider

Takoreći su predali loptu Španjolcima kojima nije bilo teško iskoristiti takav poklon, u posljednjim sekundama utakmice zabili su za izjednačenje i utakmicu odveli u produžetke.

Nakon dva produžetka uspjeli su slomiti Norvežane i plasirati se u polufinale gdje ih čeka moćna Danske.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u petak, 27. siječnja, a bit će odigrani u stockholmskoj Tele2 Areni.

Repriza je to polufinala prošlog Svjetskog prvenstva u Egiptu, gdje su Danci bili bolji od Španjolaca, a Šveđani svladali Francuze, da bi potom u finalu Danska svladala Švedsku i drugi put zaredom osvojila svjetski naslov.

Parovi polufinala Svjetskog prvenstva:

18:00 Francuska - Švedska

23:00 Španjolska - Danska

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider