Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Doveli me zbog karaktera, a sad..."

Iznenađenje u Sloveniji uoči Eura: Smijenjen Veselin Vujović!

Mjesec i pol dana prije Europskog prvenstva Sosedi su ostali bez izbornika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenski rukometni savez potvrdio je u srijedu da je prekinuo ugovor s dosadašnjim izbornikom muške reprezentacije Veselinom Vujovićem te da će novog selektora izabrati do sredine idućeg mjeseca.

Kako se navodi u priopćenju, Savez zahvaljuje dosadašnjem izborniku na njegovu doprinosu u ostvarivanju vrhunskih rezultata, a odluku o smjeni donio je zbog osjećaja da je u reprezentaciji došlo do "zasićenja" njegovim načinom rada, što bi bio rizik za razvoj reprezentacije na predstojećim natjecanjima.

Pedesetosmogodišnji crnogorski stručnjak preuzeo je mjesto izbornika Slovenije 2015. godine, a s njime je reprezentacija osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine, što je njezin najveći uspjeh dosad.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Vujović je u razgovoru za jedan sportski portal potvrdio da se oprašta od funkcije slovenskog izbornika. Komentirao je navode da se razlaz dogodio zbog njegova verbalnog napada na jednog reprezentativca u klubu u kojemu su obojica angažirani, što je pokvarilo raspoloženje u slovenskoj izabranoj vrsti i dovelo do pobune nekih igrača protiv njega.

"Doveli su me zbog mog karaktera, a sad me zbog toga smjenjuju"

Vujović tvrdi da je njegov "verbalni napad" na igrača bio krivo interpretiran jer ga je zapravo temperamentno želio upozoriti na greške koje radi u igri i na premalu agresivnost.

"Ne znam što će pisati u službenoj izjavi Rukometnog saveza, no izgleda da je razlog prekida moj odnos prema slovenskom igraču, što je dovelo do pobune nekih njegovih kolega. Doveli su me zbog moga karaktera, a sada me zbog toga smjenjuju", kazao je Vujović za jedan makedonski portal, prenio je slovenski sportski dnevnik Ekipa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider