Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
a sad, austrija

Perkovac dan poslije velike pobjede: "Spavali smo tri, četiri sata"

Izbornik hrvatskih rukometaša Goran Perkovac još je pod dojmom velike pobjede protiv Španjolske.

Dan nakon velike 39-29 pobjede protiv Španjolske na otvaranju Europskog prvenstva u Mannheimu izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac još je uvijek bio pun dojmova iako je svjestan kako se i on i igrači moraju okrenuti sljedećem suparniku Austriji koji ih očekuje već u nedjelju od 20.30 sati.

"Spavali smo tri-četiri sata jer smo već počeli s analizom Austrije, ali to je najljepše jer kad pobjeđuješ ništa nije teško. Pojavila se jedna stvarno izvanredna generacija igrača koja će po mojoj procjeni trajati jako dugo. Imaju nevjerojatnu volju i ambiciju da nešto osvoje i to ne treba sputavati. Stariji im igrači pomažu i stvorila se odlična 'kemija' u momčadi i na treningu i na terenu i u hotelu", kazao je Perkovac u subotu ujutro, a zatim i proanalizirao sljedećeg suparnika:

Tin Lučin Slučajno upao u reprezentaciju: Duvnjak i Cindrić su ''krivci'', a danas ne možemo bez njega! divider

"Austrija će biti neugodan protivnik s odličnim pojedincima. Ne trebamo ih se bojati, ali sigurno će biti zahtjevna utakmica. Morat ćemo kontrolirati Huteceka, Bilika i Živkovića. Usto imaju i vrlo brzu tranziciju, jako su brzi u protunapadima. Čeka nas intenzivna utakmica u kojoj moramo postaviti svoja pravila".

Perkovac je pun hvale i za austrijskog izbornika, bivšeg proslavljenog slovenskog igrača Aleša Pajoviča:

Domagoj Duvnjak Rekordi samo padaju: Pogledajte koje lude brojke su hrvatski rukometaši srušili divider

"Pajovič je već dugo s njima i vidi se da su uigrani do u detalje. Nemaju širok roster, ali imaju slobodu u igri".

Jedan od najboljih hrvatskih igrača protiv Španjolske s osam pogodaka bio je novi igrač u kadru Mario Šoštarić.

Mario Šoštarić Promijenio je reprezentaciju da obuče hrvatski dres: Danas je nezaustavljivi stroj koji melje! divider

"Bilo je teško zaspati sinoć jer su se trebale slegnuti sve emocije nakon utakmice. Dobro će nam doći današnji dan da se regeniramo pred utakmicu s Austrijom. Protiv Španjolske smo odigrali odlično, svi igramo na vrhunskoj razini u klubovima i zato smo znali kako se postaviti protiv Španjolaca. Znali smo da možemo", kazao je Šoštarić prije no što se osvrnuo prema dvoboju s Austrijom:

"Austrija raste iz godine u godinu. Imaju odličnog izbornika koji je bio veliki igrač, osvajao je trofeje i to je donijelo igračima samopouzdanje, mentalitet pobjednika. Odlično su odigrali drugo poluvrijeme protiv Rumunjske. Bit će teška utakmica, ali mi znamo što nam je cilj".

Hrvatski rukometaši Popularni Danci predložili novi nadimak za hrvatske rukometaše, sviđa li vam se? divider

Susret Hrvatske i Austrije bit će dvoboj pobjednika iz prvog kola jer je Austrija u natjecanje krenula 31-24 uspjehom protiv Rumunjske.

Bit će to četvrti međusobni dvoboj Hrvatske i Austrije na velikim natjecanjima, a sva tri dosadašnja, dva na EP i jednog na SP, dobila je Hrvatska. Godine 2010. u Beču bilo je 26-23, 2020. opet u Beču 27-23, a 2015. na SP u Katru 32-30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider