Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čudo s krila

Promijenio je reprezentaciju da obuče hrvatski dres: Danas je nezaustavljivi stroj koji melje!

Mario Šoštarić je novi adut Hrvatske na Euru.

Ne prestaju stizati reakcije o Hrvatskoj nakon rušenja Španjolske na Euru u rukometu.

Dvoboj iz Manheima obišao je rukometni svijet. Nema tko nije ostao šokiran izvedbom sjajnih Hrvata. Prvi put da baš nitko nije zakazao, igrali su svi kao da im ovisi o životima.

Španjolci su se prepali Hrvata i uraganskog rukometa, golovi naših rukometaša sijevali su sa svih strana, a koliko smo bili dobri pokazuje i podatak da imamo 93% šuta na otvaranju Eura.

Čak smo imali i dva najbolja strijelca, Martinović i Šoštarić su zabili po osam golova, prvi je zaradio titulu igrača utakmice, a veliku ulogu odigrao je i čudesni Mario Šoštarić, desno krilo reprezentacije.

Šoštarićeva forma života

Šoštarić danas ima 31 godinu i tek je sa 30 debitirao za Hrvatsku, no postoji opravdan razlog.

Rukometaš Pick Szegeda rođen je u Sloveniji, za čiji je dres igrao sve do 2020. godine. Nakon toga nije ga bilo u reprezentaciji Slovenije, a kako je u međuvremenu stigao poziv iz Hrvatske, bilo je logično da će nastaviti dalje u dresu hrvatske reprezentacije, ipak je to dugo sanjao.

HRS ga je zvao još u veljači 2022., za to su saznali i Slovenci, koji su brzo reagirali i pokušali ga nagovoriti da ostane u Sloveniji, no za njega je reprezentacija Slovenije ostala samo lijepa uspomena.

 

Hrvatski rukometaši Popularni Danci predložili novi nadimak za hrvatske rukometaše, sviđa li vam se? divider

Šoštarićevi roditelji su Hrvati, a cijeli život je gledao Hrvatsku i u sebi držao želju za svetim dresom. Konačno se trud isplatio i danas je priča broj jedan.

Trebao je debitirati i na Svjetskom prvenstvu 2023.

Majka i pokojni otac su iz sela pokraj Slunja, a brat mu se rodio u Karlovcu. U Sloveniju su otišli 1987., pa se Mario rodio u Slovenj Gradecu.

U karijeri je dosad igrao za samo tri kluba (Gorenje Velenje, Maribor Branik, Pick Szeged), ali ako ovako nastavi, veliki ugovor je pred njim, a ima itekako još posla u karijeri.

Ove sezone igra sjajan rukomet, sedmi je strijelac Lige prvaka sa 57 golova. Samo devet golova ga dijeli od prvog mjesta. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider