Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kakav stroj

Slučajno upao u reprezentaciju: Duvnjak i Cindrić su ''krivci'', a danas ne možemo bez njega!

Balić mu puno pomaže u karijeri, a danas je hit igrač.

U susretu 1. kola B skupine Europskog rukometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je u Mannheimu deklasirala Španjolsku sa 39:29.

Hrvatski rukometaši odigrali su utakmicu za povijesne knjige, a cijela Europa je šokirana predstavom Hrvata.

Svi koji su igrali pokazali su rukometno savršenstvo, a jedan od onih kojem je sve išlo od ruke bio je sjajni Tin Lučin, 24-godišnji lijevi vanjski iz Rijeke.

Lučin je u prvom dijelu bio naš najbolji igrač, uništavao je Španjolce i na kraju zabio pet golova. I baš iza Lučina se krije nevjerojatna priča.

Mario Šoštarić Promijenio je reprezentaciju da obuče hrvatski dres: Danas je nezaustavljivi stroj koji melje! divider

On prije Eura 2022. nije bio u planovima za odlazak na prvenstvo, no Duvnjak i Cindrić otpali su za pripreme zbog koronavirusa- Tadašnji izbornik Hrvoje Horvat sjetio se mladog Riječanina i napravio potez svoje trenerske karijere.

Hrvatska je dobila sjajnog igrača

Lučin je rođen u Rijeci, a prve rukometne korake je napravio u Kozali kao i Halil Jaganjac. Danas igra u Poljskoj za Wislu Plock, ali ako ovako nastavi mogao bi doći i do transfera karijere.

Ovakvo izdanje na Euru sigurno gledaju rukometni velikani.

Iako je te godine prošao prve dvije faze priprema s reprezentacijom, Lučin se dvoumio oko odlaska u Poljsku gdje igra za Wislu Plock, ali u posljednji trenutak stiže poziv izbornika i svi planovi se mijenjaju.

Balić mu puno pomaže u karijeri

Umjesto da sjedne na avion, tada 22-godišnji Lučin sjeda u autobus i odlazi za Osijek gdje se priključuje pripremama reprezentacije. Iako je sljedeći dan bio rođendan njegovog cimera Ivana Martinovića, Lučin je iz preventivnih razloga morao biti izoliran od ostatka momčadi.

Posebno je trenirao, sjedio za posebnim stolom, čekao zeleno svjetlo, a kada ga je napokon dočekao, objeručke je prihvatio šansu u dresu hrvatske rukometne reprezentacije i zasjao na europskoj pozornici.

Lučin i dalje čvrsto stoji na zemlji, a to je svakako najveća pobjeda.

Novi Lacković?

''Ivano Balić mi pomaže sa savjetima, pogotovo nama mladim igračima, najviše oko nekih sitnica koje se možda ne vide toliko, ali opet čine veliku razliku'', otkrio je Lučin za gol.hr 2022. godine.

Niša Kaleb je rekao da užasno sliči po igri na Lackovića, a Metličić je izjavio da nitko u hrvatskoj povijesti nije tako dobro debitirao na Euru

''Lijepo je čuti pohvale od takvih rukometnih veličina, mislim da je ipak Lacković bio igrač razornog šuta, dok ja nisam toliko dobar šuter, oslanjam se na neke druge segmente u igri, uz šut naravno'', kaže Lučin pa dodaje:

''Najbolji na svijetu? Uh, teško je izabrati samo jednog igrača, ali mi imamo dva, Duvnjaka i Cindrića koji su u najužem izboru i to je velika stvar, a od ostalih možda bih izdvojio Sagosena i Hansena.''

Iako je skroman i kaže da nema toliko dobar šut, pogledajte ovaj gol pa procijenite sami. -> OVDJE 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider