Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Objasnio svoju izjavu

Izbornik Horvat se posuo pepelom: "Sve je otišlo u nepotrebnom smjeru. Vjerojatno sam pogriješio"

Izbornik Hrvoje Horvat objasnio je svoju izjavu nakon poraza od Danske na Euru 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Danske u drugom krugu Europskog rukometnog prvenstva, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat našao se pod paljbom kritika jer je izjavio da su "začepili usta onima koji su govorili da nismo borili".

Na to je oštro reagirao legendarni Petar Metličić, a večeras je izbornik pokušao objasniti svoj stav u razgovoru za HRT. Tvrdi kako je možda i on pogriješio jer poruka nije dočekana na način kako je on mislio da će biti dočekana.

gol expired Sestre izbornika Horvata oplele po Peri Metličiću, brani ga smijenjeni fizioterapeut: "Oni bi mu čepili usta..." divider

"Mislim da je to nepotrebno otišlo u krivom smjeru. Stvari koje su se odvijale ovih dana s koronavirusom, bolestima, sa situacijama da vam Hitne odvoze igrače iz svlačionce. Naravno da to sve ostavlja traga i da tu prestajem biti izbornik, postaneš više otac tim igračima", rekao je pa dodao.

"Htio sam dočarati u kakvoj situaciji, uvjetima mi ovdje radimo. Dolaze dečki zdravi, preko noći se zaraze, a vraćaju se svojim obiteljima. Oni su nečiji očevi, nečiji sinovi, tako da je to bilo s ljudske strane. Nemoguće je da netko dođe u ovakve uvjete i da ne želi dati sto posto, ali mislim da je otišlo u krivom smjeru, vjerojatno sam i ja tu pogriješio. Nije poruka pala na tlo na koje sam ja mislio da će pasti", kazao je.

Ocijenio je nastup na Euru

Još je jednom dodao kako Hrvatska ne može biti zadovoljna s porazom od Danske, ali da se moraju uzeti u obzir svi uvjeti na Euru 2022.

"Nećemo slaviti poraze, izgubili smo borbu za polufinale. Nismo dobro spavali, ni ja, ali ni dečki. Odigrali smo čvrstu utakmicu, to želimo ponoviti i u sljedećim utakmicama. Promijenili smo četiri postave, nadam se da ćemo barem ostati u ovoj postavi do kraja prvenstva da možemo nešto napraviti".

Nenad Kljaić i Stipe Sladoljev Zlatni olimpijac Nenad Kljaić o kritikama na račun izbornika Horvata: "Ako to ne možeš podnijeti, to je veliki problem" divider

Za kraj, dao je ocjenu za dosadašnji nastup hrvatske rukometne reprezentacije.

"Teško je pričati. Da izgubimo u finalu, ja bih to shvatio kao neuspjeh jer si izgubio u finalu. Nije lako govoriti o ciljevima jer se sve događalo, ovisili smo o puno nerukometnih stvari. Plasmanom sigurno ne možemo biti, ali jednostavno izvlačiti maksimum s ove situacije, s tim možemo biti zadovoljni", zaključio je Horvat.

Nenad Kljaić o rezultatima Hrvatske na Euru 2022

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider