Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Za Dnevnik Nove TV

Zlatni olimpijac Nenad Kljaić o kritikama na račun izbornika Horvata: "Ako to ne možeš podnijeti, to je veliki problem"

O rezultatima hrvatske rukometne reprezentacije na Euru 2022 progovorio je Nenad Klajić, osvajač zlatne olimpijske medalje.

Hrvatska se nakon dvije pobjede i tri poraza nalazi na diobi 11. i 12 mjesta Europskog rukometnog prvenstva, a je li to realnost ili neuspjeh, procijenio je legendarni hrvatski rukometaš Nenad Kljaić.

"Mi smo jedino imali taj kiks protiv Crne Gore, protiv Danaca i Francuza nije neočekivano izgubiti. Sada treba pričekati dvije utakmice protiv Islanda i Nizozemske. Onda ćemo moći donijeti neki zaključak", rekao je pa dodao će biti bolje protiv ove dvije reprezentacije.

gol expired Sestre izbornika Horvata oplele po Peri Metličiću, brani ga smijenjeni fizioterapeut: "Oni bi mu čepili usta..." divider

"Bit će bolje, ja vjerujem da ćemo mi pobijediti i Island i Nizozemsku. S Islandom će biti bitno teže, a Nizozemcima su sada otpali neki igrači zbog koronavirusa. Bez tih igrača, to je ipak lošija reprezentacija od nas. Naravno, ne smije nam se dogoditi kiks kao protiv Crne Gore. Ako dobijem te dvije utakmice, onda možemo reći da nismo podbacili", kazao je.

"Upitno je pomlađivanje reprezentacije"

Kljaić je otkrio što bi mogao biti glavni problem hrvatske rukometne reprezentacije na ovom Euru.

"Prvenstvo je u otežanim uvjetima zbog koronavirusa. Činjenica je da smo dobili neke mlade igrače koji uopće nisu bili u planu, koji su isplivali poput Lučina i Jelinića. To je svakako plus, ali postavlja se pitanje je li pomlađivanje reprezentacije", rekao je pa dodao što se moglo napraviti bolje.

"Ako se dovode igrači od 28 godina, to više nisu najmlađi igrači. Uvijek trebaju igrati najbolji, ali ako imate mladog i starog igrača koji su podjednaki onda treba dati prednost mlađem igraču", kazao je.

Komentirao kritike na račun izbornika 

Izbornik se ljuti na kritičare koji su rekli da je glavni razlog poraza protiv Crne Gore bio loš pristup rukometaša.

"Kada ste izbornik morate prihvatiti kritiku, mi smo država koja ima četiri milijuna izbornika kao i sve južnjačke, mediteranske države. Takav je naš mentalitet, ali kada si izbornik moraš istrpjeti kritiku. Kad pobjeđuješ svi te hvale, svi ti plješću. Kad gubiš, moraš očekivati kritiku", rekao je pa nastavio.

"Nitko nije kritizirao nakon Francuske ili Danske, ali protiv Crne Gore svi su očekivali pobjedu. Mi smo kvalitetnija reprezentacija, a ako ti to ne možeš podnijeti, to je onda veliki problem", rekao je.

Ne boji se za budućnost hrvatskog rukometa

Ako se ne dogode pobjede protiv Islanda i Nizozemske, Kljaić smatra da to nije neoprostivo.

gol expired Nema kraja lošim vijestima iz hrvatskog tabora: Ozlijedio se Mirko Alilović i napustio reprezentaciju divider

"U rukometu se uvijek gleda trenutačni rezultat. Razmazili smo publiku konstatnim uspjesima rukometne reprezentacije, ali sada smo zaredali par kikseva. Ja se ne bojim za budućnost rukometa, imamo kvalitetnih igrača. Možda treba neke stvari drugačije posložiti i za budućnost neće biti problema", zaključio je. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider