Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izbornik prilično ljutit

Frustrirani Horvat poslije poraza od Danske poručio: "Začepili smo usta svima koji pričaju da se ne borimo"

Hrvatska je poražena od Danske u drugom kolu drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija u drugom kolu drugog kruga Europskog prvenstva doživjela je i drugi poraz. Nakon gubitka utakmice protiv Crne Gore, Kauboje je sada svladala i Danska.

"Apsolutno nemam što zamjeriti svojim momcima, spojili smo sve skupa jedan i pol trening svi zajedno. Začepili smo usta svima ovima koji pričaju da se ne borimo. Vidjelo se da, dok su bili sigurni, da to izgleda borbenije i čvršće. Pokazali smo veliko srce, bilo je tako kroz cijeli turnir", govorio je poslije utakmice izbornik Hrvoje Horvat za RTL.

"Uzmite njima 13-14 igrača iz ove ekipe, a nama vratite i ja vjerujem da bi bio drukčiji rezultat. Vidjeli ste Francusku protiv Islanda, ne vjerujem da će njih itko prozivati", aludirao je Horvat na kritike upućene poslije utakmice s Crnom Gorom.

gol expired Debitirao protiv svjetskih prvaka i skrenuo pozornost na sebe: "Super sam se osjećao" divider

Na pitanje žali li zbog nečega sad kad je Hrvatska ostala bez ikakvih šansi za polufinale, izbornik je odgovorio:

"Jedino žalim zbog ovih dečki koji su to stalno po karantenama, stalno se testiraju, dođu zdravi, odu doma bolesni, to je jedino zbog čega žalim."

Koronavirus i svi poremećaji koje je izazvao ostavile su traga na Horvatu. Sam je priznao kako ga cijela ova situacija silno frustrira.

gol expired Lučin: "Znam da nisam bio u planovima, motivirao me poziv, a možemo lupati glavom od zid" divider

"Sigurno da sam se izrazito veselio ovom Europskom prvenstvu i da smo htjeli napraviti neke stvari u smjeru budućnosti hrvatskog rukometa, a umjesto toga se dogodila improvizacija. Naravno da to nije bio plan da zovemo 100 igrača, pa smo na kraju počeli zvati samo one koji su nedavno preboljeli koronu. Pokušavali smo se taktički nadigravati, iako je pitanje koliko jedan trener to može s ekipom s kojom je napravio svega jedan trening."

Zaključno, izbornik je rekao:

"Prije svega, meni je osobno najvažnije da mi ovi dečki vjeruju jer ne bi ovako igrali niti se ovako odazivali u pet do 12 da mi ne vjeruju. Vlada dobra atmosfera, zna se da dobro radimo, puno pričamo. Da bi netko od ovih mladih igrača, mora u kontinuitetu dugoročno pokazivati velike partije. Mislim da Hrvatska ima budućnost, da se ovdje gradi nešto dobro i mislim da svi možemo biti zadovoljni s onim što nas čeka."

Jeste li zadovoljni igrom Kauboja unatoč porazu od Danske?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider