Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
domaćin se načekao

Napokon poznat i posljednji sudionik rukometnog Svjetskog prvenstva 2021: Otvara protiv domaćina

Međunarodna rukometna federacija (IHF) objavila je kako je Čile posljednji sudionik Svjetskog rukometnog prvenstva 2021., koje će se održati u Egiptu između 13. i 31. siječnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Svjetskom prvenstvu na kojem sudjeluje i hrvatska reprezentacija, Čile će se pridružiti Egiptu, Švedskoj i Češkoj u skupini G i imat će čast prema rasporedu otvoriti Svjetsko rukometno prvenstvo utakmicom protiv domaćina u Kairu 13. siječnja.

Prema prvotnom planu Čile, Paragvaj, Kolumbija i El Salvador su se od 4. do 7. studenog na turniru u Urugvaju trebali boriti za posljednju kartu za Svjetsko prvenstvo, ali je turnir otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Nakon razgovora s južnoameričkom federacijom, IHF je odlučio pozvati Čile na završni turnir na kojem će prvi put u povijesti rukometa umjesto dosadašnje 24 igrati 32 reprezentacije.

"Kako se situacija pogoršavala zbog COVID-19, a reprezentacije nisu mogle sudjelovati na turniru u Urugvaju, Vijeće rukometne konfederacije Južne i Srednje Amerike (SCAHC) je predložilo da se viza za SP dodijeli Čileu, odnosno nacionalnoj momčadi najbolje rangirane države na posljednjem muškom prvenstvu Južne i Srednje Amerike, isključujući već kvalificirane zemlje. Vijeće IHF-a složilo se s ovim prijedlogom," objavila je Međunarodna rukometna federacija.

Hrvatskoj će to biti 14. nastup na svjetskim prvenstvima, a najveći uspjeh ostvarila je 2003. osvojivši u Portugalu zlato.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider