Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rodeš ispao

Lindsey Vonn se vratila, Zubčić 21. u kombinaciji

Hrvatski skijaši nastupi su u Wengenu, dok je žensku konkurenciju obilježio povratak Lindsey Vonn.

Lindsey Vonn (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Austrijanac Marco Schwarz (23) pobijedio je u petak u kombinaciji Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu, dok je hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio 21. mjesto sa zaostatkom od 3,95 sekunde.

Schwarzu je to druga pobjeda u karijeri, 1. siječnja je slavio u paralelnom slalomu u Oslu. Preostala dva mjesta na postolju pripala su Francuzima, drugi je bio Victor Muffat-Jeandet (+0,42), a treće mjesto osvojio je Alexis Pinturault (+1.12).

Zubčić je nakon slaloma bio 11., ali u spustu, u kojem rijetko nastupa, imao je tek 25. vrijeme, pa je na kraju završio na 21. poziciji. To znači da mu je 13. mjesto iz veleslaloma u Val d'Isereu (8. prosinca 2018.) i dalje najbolji rezultat ove sezone. Drugi hrvatski predstavnik Istok Rodeš nije završio utrku, budući da je promašio vrata u slalomu.

Najbolji skijaš današnjice i vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher nije nastupio u današnjoj kombinaciji, ali i dalje uvjerljivo vodi sa 976 bodova, a na drugoj poziciji je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 571 bodom.

Prva pobjeda Austrijanke Siebenhofer i povratak Lindsey Vonn

Austrijska skijašica Ramona Siebenhofer u petak je slavila u spustu u Cortini d'Ampezzo i tako je došla do prve pobjede u karijeri u Svjetskom kupu.

Slovenka Ilka Štuhec, koja je 18. i 19. prosinca pobijedila u spustu i superveleslalomu u Val Gardeni, u Cortini je bila druga (+0,40), dok je treće mjesto pripalo Austrijanki Stephanie Venier (+0,46).

Na stazu se vratila i najuspješnija svjetska skijašica po broju pobjeda u Svjetskom kupu Amerikanka Lindsey Vonn (34), koja je na treningu u studenome ozlijedila koljeno. Amerikanka ima 82 pobjede u Svjetskom kupu i nedostaju joj još četiri trijumfa da se izjednači sa legendarnim Šveđaninom Ingemarom Stenmarkom, koji je u svojoj karijeri ostvario 86 pobjeda. No, u Cortini Lindsey Vonn je bila tek 15. sa sekundom i 19 stotinki zaostatka.

Vodeća skijašca Svjetskog kupa Mikaela Shiffrin nije nastupila u današnjem spustu, ali uvjerljivo vodi u ukupnom poretku sa 1.394 boda, odnosno sa skoro 500 bodova više od Slovakinje Petre Vlhove (898).

Najljepša na svijetu lovi "nestvarni" rekord: Vraća se seksi Amerikanka LIndsey Vonn (Instragram) Lindsey Vonn (Foto: AFP) Lindsey Vonn (Foto: AFP)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider