Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Za Dnevnik Nove TV

Legende prognoziraju šanse pomlađene Hrvatske, Španjolci imaju nešto što nema nitko drugi

Polufinalni dvoboj Svjetskog prvenstva Hrvatska - Španjolska igra se u petak od 19:30 u Budimpešti.

Senzacionalnom pobjedom protiv Srbije (14:12) pomlađena hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je plasman u polufinale Svjetskog prvenstva protiv tradicionalno neugodnog protivnika, Španjolske.

"Nismo u zadnje vrijeme imali dobar skor protiv njih, ali nadam se da će se to promijeniti na ovom prvenstvu. Sutra ćemo se još dodatno pripremiti i pokušati pobijediti", kazao je hrvatski vaterpolist Luka Bukić.

Čeka ih najteži mogući protivnik

"Većina ljudi nije nas vidjela u borbi za medalji, ali pokazali smo da možemo. Imamo karakter, muškost da se možemo boriti sa svima, tako ćemo pristupiti polufinalu i nadati se najboljem ishodu", rekao je Marko Žuvela.

Kakve su šanse pomlađene Hvatske otkrivaju legendarni vaterpolisti Sandro Sukno i Vjekoslav Kobešćak.

gol expired Španjolci su "crna mačka" za Hrvatsku, ali izbornik Tucak ima recept za pobjedu divider

"To je veliki uspjeh. Kontinuirano biti u vrhu je jako, jako težak zadatak, ali velike pohvale igračima na tom rezultatu", rekao je Kobešćak, a Sukno dodao:

"Moramo biti ponosni kako su svi skupa odigrali. Pobjedili smo kao momčad, a ne bih nikoga izdvajao. Izgledali su dobro kao grupa, držali su utakmicu pod kontrolom od početka do kraja. Dobro je to izgledalo".

Barakude osam puta igrala polufinale SP-a

Na posljednjih osam Svjetskih prvenstava Hrvatska je igrala polufinale i samo jednom nije uzela medalju. Od 2007. pa sve do 2019. godine osvojena su dva zlata, jedno srebro i četiri bronce. A sad nas na putu do novog odličja čeka najteži mogući protivnik.

"Španjolska je jedina momčad na ovom prvenstvu koja u principu i nema nekih većih promjena u sastavu nakon Olimpijskih igara u Tokiju", kazao je Kobešćak, a Sukno otkrio koga bi se naši vaterpolisti trebali najviše pribojavati:

gol expired Srbima teško pao poraz od Hrvatske: "Nismo bili svoji. Oni su imali motiv više za pobjedu" divider

"Granados, Munnariz i Tahull. Oni su puno slabiji igrači bez Perronea. On ih čini puno boljim igračima. Perrone nema neku moć da zabije s deset metara, ali on je mozak cijele reprezentacije"

Kladionice daje prednost Španjolcima, ali ista je priča bila i uoči Srbije, pa znamo kako je to završilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider