Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Polufinalni dvoboj

Španjolci su "crna mačka" za Hrvatsku, ali izbornik Tucak ima recept za pobjedu

Polufinalni dvoboj Svjetskog prvenstva Hrvatska - Španjolska igra se u petak od 19:30 u Budimpešti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petak će u Budimpešti igrati polufinalni susret na Svjetskom prvenstvu protiv Španjolske, suparnika protiv kojeg u posljednje vrijeme nije imala uspjeha.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu Barakude su izgubile od Španjolske u polufinalu, a i prije dvije godine su baš Španjolci zaustavili izabranike Ivice Tucka u polufinalu Europskog prvenstva, i to u Budimpešti.

Igrale su Hrvatska i Španjolska i na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, bio je to susret u skupini kojega je Španjolska dobila s uvjerljivih 8:4.

Obrana je najjače oružje Španjolske

Upravo je igra u obrani najjača strana Španjolske, osim samo četiri gola postignuta u Tokiju, ističe se i samo pet pogodaka Hrvatske protiv tog suparnika u Gwangjuu. Nisu mnogo bolji bili niti Crnogorci koji su u srijedu u četvrtfinalu ovog SP postigli šest golova Španjolskoj.

"Znamo manje-više sve o njima, ostaje nam samo da se dogovorimo oko nekih detalja koji bi mogli biti važni", rekao je izbornik Tucak za Španjolsku te se zatim osvrnuo i na tu njezinu čuvenu obranu:

gol expired Srbima teško pao poraz od Hrvatske: "Nismo bili svoji. Oni su imali motiv više za pobjedu" divider

"U Gwanguu 2019. su nas 'zaskočili' sa M zonom. Naravno da ćemo se pripremiti i za nju, već imamo neke uigrane akcije. Moramo se pripremiti i na presing s vanjske strane. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, ali ja vjerujem kako možemo igrati s njima", optimističan je hrvatski izbornik.

Snaga Hrvatske je u kolektivu

Luka Bukić naglasio je kako je snaga i Španjolske, ali i Hrvatske u kolektivu.

"Španjolci su kolektiv, jako su dobro uigrani, igraju odličnu obranu, dobro su postavljeni. Sigurno nas očekuje teška utakmica, pripremit ćemo se najbolje što možemo i nadati se pobjedi. I naša je snaga u kolektivu, protiv Srbije smo se svi upisali u strijelce. Za pobjede u ovako važnim utakmicama upravo je to i potrebno", kazao je Bukić.

U drugom polufinalu će od 16 sati igrati branitelj naslova Italija i Grčka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider