Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
mahomes najmlađi mvp finala

Chiefsi postali prva momčad u povijesti NFL-a s tri dvoznamenkasta preokreta u doigravanju

Patrick Mahomes i Kansas City Chiefsi ispisali su NFL povijest u finalu 54. Super Bowla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajanjem prvog Super Bowla nakon 50 godina čekanja, Kansas City Chiefsi kompletirali su savršenu sezonu u kojoj su kreirali čudesne preokrete. Chiefsi su u finalu NFL-a pobijedili San Francisco 49erse nakon što su nadoknadili zaostatak 20:10 sredinom posljednje dionice.

Kansas City Chiefsi postali su prva momčad u povijesti NFL-a koja je u tri uzastopne utakmice doigravanja gubila u jednom trenutku dvoznamenkastom razlikom i svaki se put vraćala te u konačnici slavila pobjedu.

gol expired Kansas City na krilima nevjerojatnog Mahomesa kreirao veliki preokret za osvajanje Super Bowla divider

Sve je krenulo u četvrtfinalu protiv Houston Texansa, koji su poveli 24:0 u drugoj četvrtini. Do kraja poluvremena, točnije u manje od 10 minuta druge četvrtine, Chiefsi su postigli četiri touchdowna i poveli su 28:24. Do kraja je susret završio rezultatom 51:31.

U polufinalu Tennessee Titansi ponadali su se da bi mogli do velikog NFL finala kada su nakon četvrtine i pol vodili 17:7, no u manje od pet minuta do kraja poluvremena Kansas City postigao je dva touchdowna i poveo 21:17. U konačnici je susret završio rezultatom 35:24.

gol expired Messi i Fati odveli Barcelonu do pobjede: Učitelj asistirao, učenik zabijao divider

Noćas u finalu San Francisco je sedam minuta prije kraja utakmice vodio 20:10, a onda se ukazao Mahomes. Isporučio je tri touchdowna u točno pet minuta za veličanstveni preokret i veliko slavlje.

Jednim polaganjem i dvama dodavanjima za touchdown, Mahomes je zaradio titulu MVP-ja Super Bowla, te je s 24 godine postao najmlađi koji je to ostvario.

gol expired Brozović se vratio nakon ozljede, Lukaku s dva brza gola odveo Inter do pobjede divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider