Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ČUDO U KATRU

Iznenađenje za povijest: Francuska šokirala Mađare i izborila polufinale protiv Hrvatske

Vaterpolska reprezentacija Francuske napravila je jedno od najvećih iznenađenja u novijoj vaterpolskoj povijesti savladavši Mađare u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Thomas Vernoux (Foto: Afp)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u polufinalu Svjetskog prvenstva igrat će protiv reprezentacije Francuske, koja je u posljednjem susretu četvrtfinala šokirala reprezentaciju Mađarske.

Francuzi su u dramatičnoj završnici slavili rezultatom 11:10 i time šokantno izbacili po mnogima glavne favorite za svjetsko zlato.

Mađari na poluvremenu imali prednost kakvu oni ne ispuštaju

Napravili su to Francuzi uz puno nevjerojatniji način nego što bi se po krajnjem rezultatu reklo.

Naime, Mađari su od početka susreta zaigrali kako glavni favoriti i trebaju. Igrali su sigurno, efikasno i obrambeno sjajno, pa su tako već nakon prve četvrtine imali 4:2, a nakon dvije je bilo 7:3 i rijetko tko je više Francuzima davao ikakve šanse.

Fontani poludio u drugom dijelu

Ali onda se na pravi način u utakmicu uključio francuski vratar Hugo Fontani, koji je Mađarima počeo braniti čuda, a napad Francuske polako je odrađivao svoj posao pa se u posljednjih osam minuta ušlo s 8:6 za Mađare.

Fontani nije stao ni u posljednjoj dionici. Pored sjajnih obrana ipak je primio dva pogotka, no eksplodirao je napad. U dramatičnoj završnici Francuzi su došli do 10:10, a onda u svom posljednjem napadu i pogodili za najveću pobjedu u povijesti svoga vaterpola.

Francuze je predvodio Thomas Vernoux, koji je postigao pet pogodaka, uključujući onaj pobjednički, četiri sekunde prije kraja.

Hrvatska i Francuska igrat će u četvrtak 15. veljače od 15 sati i 30 minuta, a naši vaterpolisti bit će favoriti, prije svega na račun posljednjih rezultata.

U Dubrovniku su prošlog mjeseca Barakude slavile 12:7, dok je prije dvije godine u Splitu bilo 13:7.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider