Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
i dalje ogorčen na suce

Izbornik brončanih vaterpolista ekskluzivno za Novu TV: "Kada se Sandro vrati, gledat ćemo drugi film"

Izbornik Ivica Tucak ponosan je na osvojenu medalju na Europskom prvenstvu, ali i dalje vrlo ljutit na suđenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu, čime se popela na pobjedničko postolje po prvi put nakon 2010. godine i zlata na Euru u Zagrebu. Dan nakon pobjede nad Italijom s izbornikom Ivicom Tuckom razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban

* Kakav je osjećaj dan nakon osvajanja brončane medalje?

"Osjećaj je lijep. Dobar. Mislim da smo napravili lijep rezultat. Osvojili smo bronačnu medalju na jedan dominantan način u toj utakmici. Uspjeli smo se podići nakon poraza u polufinalu od Srbije. Čestitam igračima koji su vrhunski odigrali cijeli turnir. Nastavljamo s nizom osvajanja medalja za hrvatski sport i vaterpolo".

Ivica Tucak nije vodio utakmicu za broncu s izborničke klupe, odnosno pored bazena, jer je zaradio isključenje u polufinalnoj utakmici protiv Srbije, a da ni sam ne zna zašto.

"Teško je bilo pratiti s tribina. Puno je lakše biti uz bazen. Odradili smo sve u pripremi utakmice i ono što smo dogovorili to je moj pomoćnik Mile Smodlaka sproveo u djelo", rekao je Tucak pa ponovno krenuo po sucima.

"Jučer ste isto mogli vidjeti, ja vjerojatno nekoga zamaram s ovime, ali neprihvatljivo je ovo što se nama događalo na ovom turniru. Reagirat ćemo kao savez. Imali smo 21 isključenje protiv Italije koja je stigla sa samo jednim centrom. Svakome tko razumije vaterpolo ne treba puno više reći od toga. Užasno loše suđenje. No izdigli smo se, pokazali snagu kolektiva, jednu psihološku stabilnost, fizičku pripremu. Da nije bilo toga, vjerojatno ne bi ostvarili ovakav rezultat", rekao je Tucak pa se osvrnuo na "hendikep" koji više nitko ne spominje.

"Mi smo ovaj rezultat ostvarili bez najboljeg igrača svijeta - Sandra Sukna. To nitko nije spomenuo, nije ni trebao, jer njega trenutno nema, ali vratit će se i onda ćemo biti puno jači".

Iduće godine Hrvatska brani naslov prvaka svijeta.

"Ja ću zajedno sa svojim suradnicima i igračima napraviti sve da obranimo naslov. Ja vjerujem da će se Sandro vratiti i onda ćemo gledati malo drugačiju priču".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider