Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo, momci!

Barakude unatoč novim sudačkim podmetanjima pobijedile Italiju i osvojile europsku broncu!

Hrvatski vaterpolisti prekinuli su post od osam godina bez medalje na europskim prvenstvima osvojivši broncu u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osam godina hrvatski vaterpolo čekao je medalju s europskog prvenstva, a nakon pobjede protiv Italije u Barceloni ju je i dočekao! Barakude su s uvjerljivih 10:8 slavile protiv Italije i osvojile bronačnu medalju na Europskom prvenstvu.

Prva je to brončana medalja s europskih prvenstava u povijesti hrvatskog vaterpola te četvrta sveukupno. Prve dvije bile su srebrne, 2010. smo u Zagrebu osvojili zlato i sada osam godina kasnije broncu u Barceloni. 

Hrvatska je utakmicu za treće mjesto igrala bez izbornika Ivice Tucka, koji je u polufinalu protiv Srbije zaradio isključenje, te nije smio biti na našoj klupi. Podsjetimo u polufinalu nas je s 9:7 pobijedila Srbija, aktualni branitelj naslova.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu i prvu četvrtinu dobila rezultatom 4:0. Sve je funkcioniralo savršeno, pogotovo obrana u situaciji s igračem manje, koja je u potpunosti zakazala dva dana ranije protiv Srbije.

Talijani su drugu dionicu otvorili s dva pogotka u 45 sekundi, no to nije previše pogodilo naše reprezentativce, koji su nedugo nakon toga ponovno otišli na +4, ali su se Talijani potrudili da se na poluvrijeme ode s još uvijek aktivnih 7:5.

 

Treća četvrtina započela je važnim pogotkom Fatovića za 8:5, a potom je Andro Bušlje zabio za 9:5, opet velika četiri gola prednosti. U zadnju četvrtinu ušlo se s 9:6, a Lončar četiri i pol minute prije kraja postiže gol za 10:6, prednost koju Talijani više nisu mogli stići.

 

Loren Fatović s tri je gola bio najbolji strijelac kod Hrvatske, Andro Bušlje i Luka Lončar zabili su po dva, dok je kod Talijana Valentino Gallo bio najučinkovitiji s dva gola.

U finalu kasno navečer igraju Španjolska i Srbija.

HRVATSKA - ITALIJA 10:8

HRVATSKA: Bijač (8 obrana), Macan, Fatović 3, Lončar 2, Joković 1, Buljubašić 1, Vukičević, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Šetka, Garcia 1, Marcelić.

ITALIJA: Del Luongo (6 obrana), Nicosia; Di Fulvio 2, Molina Rios 1, Figlioli 1, Fondelli, Renzuto 1, Velotto, Gallo 2, Presciutto 1, Bodegas, Echenique, Bertoli,

 

HRVATSKA - ITALIJA 10:8

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider