Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
igrač više presudio

U nervoznoj utakmici punoj isključenja Srbija slavila protiv Barakuda i ušla u finale Eura!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela slaviti u polufinalu Europskog prvenstva.

Vaterpolo: Hrvatska - Srbija (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Srbija je pobijedila Hrvatsku i plasirala se u finale Europskog prvenstva u vaterpolu. Delfini su s 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2) bili bolji od Barakuda. Detalj koji je odlučio pogodak bila je definitivno realizacija igrača više.

Hrvatska je zabila svega tri gola iz 14 prilika, dok je Srbija pogodila sedam puta iz 13 prilika. Hrvatska se nije prilagodila sudačkim kriterijima i veći dio utakmice velika nervoza je utjecala na igru Barakuda.

U prvoj trećini postignuto je čak sedam golova, uz vrhunski vaterpolo s obje trane. Ipak, Srbi su, za razliku od Hrvatske, imali skoro stopostotnu realizaciju igrača više jer su svih pet golova postigli s prednošću igrača. Naši vaterpolisti nisu uspjeli zaustaviti Miloša Ćuka, koji je zabio čak tri gola, a nakon što je Joković izjednačio na 2:2, Barakude propuštaju situaciju s dva igrača više, a potom je i vratar Mitrović obranio "zicer" Lončaru, pa Srbi prvu četvrtinu dobivaju s 5:3.

Početkom druge četvrtine isključeni su zbog međusobnog udaranja Fatović i Ćuk, a u redove obje momčadi se uvukla velika nervoza. Pogotkom Mandića Srbi dolaze do tri gola prednosti (6:3), a kapetan Bušlje golom za 4:6 ne dopušta da se protivnik odvoji. U zadnjim sekundama druge četvrtine srpski vratar Mitrović brani šut Šetke u trenucima kada je Hrvatska imala igrača više. Upravo je igrač više radio razliku u prvom poluvremenu jer su Barakude od 8 napada s igračem više realizirali samo dva.

Treća četvrtina je započela sa šutevima Garcije i Buljubašića koji su završili na gredi, a Hrvatska je propustila još tri puta igrača više. Nakon puno propuštenih šansi Barakuda, Mitrović s krila pogađa za vodstvo Srbije 7:4. Bušlje konačno, nakon devet neiskorištenih situacija igrača više, pogađa za 5:7.

Zadnja četvrtina započela je isključenjem hrvatskog izbornika Ivice Tucka zbog prigovaranja, a Prlainović s igračem više postiže gol za vodstvo Srbije 8:5 šest minuta prije kraja. Vukičević iz peterca smanjuje na 8:6, no Mandić lobom tri minute prije kraja opet diže na nedostižnih 9:6. Vukičević smanuje na 7:9.

Ante Vukičević s tri i Andro Bušlje s dva gola bili su najbolji kod Hrvatske, dok su Miloš Ćuk i Dušan Mandić zabili po tri gola za Srbe.

Hrvatska će u subotu igrati za treće mjesto s Italijom, koja je u drugom polufinalu izgubila od domaćina Španjolske sa 8:7.

Utakmica za treće mjesto između Hrvatske i Italije na programu je od 20.30 sati, dok će Španjolska i Srbija igrati za naslov od 22.15 sati.

HRVATSKA: Bijač ( 7obrana), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković, Buljubašić, Vukičević 3, Bušlje 2, Miloš, Vrlić 1, Šetka, Garcia, Marcelić.

SRBIJA: B. Mitrović (7 obrana), G. Pijetlović, Mandić 3, Rašović, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 1, S. Mitrović 1

HRVATSKA - SRBIJA 7:9

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider